Weerdata in je dashboard

Weerdata in je dashboard

Het weer, we raken er niet over uitgesproken. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Zeker voor een teler is het weer ongelofelijk belangrijk. De weerdata is misschien wel de ruggengraat van het 30MHz dashboard. Het verleden, de actuele weersituatie en natuurlijk de weersvoorspellingen zijn onmisbaar.

Omdat weersvoorspellingen zo waardevol zijn, is het van belang dat de gegevens betrouwbaar zijn. De weerdata op het 30MHz platform is van Meteomatics, een Zwitsers bedrijf, dat zich volledig focust op het verzamelen van weerdata, dat net zo betrouwbaar is als een Zwitsers uurwerk. De betrouwbaarheid van de gegevens is zo groot, dat toonaangevende bedrijven over de hele wereld gebruik maken van de data van Meteomatics. Enkele voorbeelden zijn Airbus, Vattenfall, Zurich Luchthaven, Toyota en de University of Nebraska. Iedere gebruiker van het 30MHz heeft toegang tot de weerdata van Meteomatics. Gewoon standaard, dus geen extra kosten.

Je kunt je dashboard helemaal naar eigen smaak inrichten. Om een idee te geven, zet 30mHz  een aantal mogelijkheden op een rijtje:

1. Toon de actuele weerdata in je dashboard
De weerdata maak je eenvoudig inzichtelijk door een widget aan te maken. Je kunt nu door middel van verschillende widgets de actuele weersituatie bekijken.

2. Toon de weersvoorspelling
Het is altijd belangrijk te weten wat het weer gaat doen. Die gegevens heb je in je 30MHz direct onder de knop. Maak je eigen widget, zodat je altijd die gegevens direct inzichtelijk hebt, die voor jou het meest relevant zijn.

3. Periode aanpassen
Om de voor jou relevante weersvoorspellingen te zien, heb je in de vorige stap je eigen widget gemaakt. Met dezelfde eenvoud maak je nu een widget voor een bepaalde periode. Jij bepaalt hoeveel dagen je terug wilt kijken of vooruit. Met de Explore functie in het 30MHz platform kun je bovendien dieper inzoomen op je widget om nog nauwkeuriger te zien wat het weer de komende tijd gaat doen of wat er de afgelopen periode gebeurd is. Zie je iets bijzonders dan kun je direct een opmerking plaatsen.

4. Meetinterval van een uur
Meteomatics toont metingen met een een uur-interval. Om de door jouw gewenste waarde te zien klik je op het drop-down menu 'Units'. Kies dan bijvoorbeeld J/cm2 per hour en je zit de nauwkeurige data zonder verdere ruis. Het definiëren van een dagelijks lichtprofiel rekening houdend met de weersvoorspelling en de behoeften van het gewas.   

5. Andere datalijn toevoegen
Het 30MHz dashboard biedt oneindig veel mogelijkheden om precies die data te tonen, die voor jou relevant zijn. In het dashboard kun je verschillende widgets koppelen en je kunt eenvoudig verschillende datalijnen aan de weerdata toevoegen. Op deze manier krijg je een nauwkeurig inzicht in wat er in de kas - en buiten de kas - is gebeurd. Dat leert je hoe je optimaal rendement haalt uit de weersomstandigheden van morgen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!