Dries Eikens aan de slag als directeur van Zentoo

Dries Eikens aan de slag als directeur van Zentoo

Zentoo, een collectief van 15 chrysantenkwekers, heeft Dries Eikens (49) aangesteld als directeur. Eikens is bij diverse import- en exportbedrijven in de sierteeltsector werkzaam geweest. Vanaf 2012 was hij werkzaam bij veredelaar Selecta one waar hij in directiefuncties de algehele leiding had over de productielocaties in Kenia en verantwoordelijk was voor de opstart en realisatie van een nieuwe productielocatie in Ethiopië.

De afgelopen jaren is Zentoo, onder leiding van de huidige directie, uitgegroeid tot toonaangevende organisatie in de bloemensector. Met 24 productielocaties en een assortiment van meer dan 100 soorten chrysanten heeft Zentoo een sterke marktpositie opgebouwd. Dries zijn ambitie sluit goed aan bij de strategie die Zentoo de afgelopen jaren heeft ingezet. Samen met de medewerkers en ondernemers ambieert hij deze de komende jaren nog verder te versterken. Zentoo denkt in hem de juiste persoon te hebben gevonden om de volgende stappen naar de toekomst toe te zetten.

Met ingang van 1 april 2024 zal Arjan van der Voort (Operationeel Directeur) zijn werkzaamheden voor Zentoo beëindigen en gaat hij met pensioen. "Arjan is enorm belangrijk geweest bij de oprichting en ontwikkeling van Zentoo. Op 21 maart hebben we tijdens een afscheidsreceptie met collega’s en relaties afscheid genomen van Arjan en hem bedankt voor zijn enorme inzet voor en betrokkenheid bij Zentoo", aldus de organisatie.

Rol Edwin Steenbergen
De komende maanden zal Edwin Steenbergen (Algemeen Directeur) Dries Eikens verder inwerken. Eind juni zal Steenbergen zijn laatste operationele taken aan hem overdragen. De leiding van Zentoo komt vanaf dat moment in handen van Dries Eikens en het managementteam dat in de afgelopen jaren is aangesteld en opgeleid. Steenbergen blijft daarna parttime actief in de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen en voor enkele (strategische) projecten.

Zentoo is een collectief van 15 gepassioneerde kwekers met 24 locaties en opgericht in 2007. Iedere dag zijn wij met volle energie bezig om de mooiste chrysanten te telen. Samen brengen we meer dan 100 soorten op de markt. We hebben allemaal onze eigen ‘tuin’, maar delen met elkaar kennis en onze verkoop onder één merknaam: Zentoo. Met één doel: iedereen net zo gek van chrysanten maken als wij zijn.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v