Lichte verbetering CC-pool

Lichte verbetering CC-pool

Een goedwerkende CC-pool is belangrijk voor de hele sierteeltketen. En is essentieel om goed en efficiënt met elkaar zaken te blijven doen. Al een aantal jaar is de kwaliteit van de CC-pool niet zoals het hoort, zo geeft Royal FloraHolland aan. Afgelopen jaren hebben zowel Container Centralen als Royal FloraHolland diverse acties ingezet om de kwaliteit van het materiaal te verbeteren. Deze acties zorgen voor lichte verbetering, maar er is duidelijk ruimte voor meer.

Container Centralen zorgt als mede-eigenaar en poolmanager voor de kwaliteit van de hele Europese CC-pool. De Royal FloraHolland CC-depots op onze locaties nemen CC’s uit heel Europa in, doen hierop een ingangscontrole en geven functioneel CC-materiaal ook weer uit.

Terugblik bijeenkomst kwaliteit CC-pool
Royal FloraHolland en Container Centralen organiseerden op woensdag 21 september 2022 een digitale bijeenkomst over de kwaliteit van de CC-pool. Ruim 50 geïnteresseerden waren hierbij online aanwezig. Veel vragen tijdens de bijeenkomst hadden direct betrekking op de kwaliteit van het CC-materiaal. Ook waren er vragen over de toepassing van de kwaliteitsnormering bij de ingangscontrole door Royal FloraHolland.

Het afgelopen jaar zorgde Container Centralen voor nog meer instroom van nieuw materiaal. En verhoogden zowel Container Centralen als Royal FloraHolland de ingangscontroles. Aanvoerders merkten het effect van deze acties. De kwaliteit verbetert, maar is nog niet op het gewenste niveau. Klanten en vervoerders, die vaak de CC’s inleveren, vinden op sommige onderdelen de ingangscontroles juist te streng. Zij kunnen CC-onderstellen en -platen, die niet aan de kwaliteitseisen voldoen, niet inleveren wat hen extra werk oplevert. Maar door deze ingangscontroles beperken we de instroom van kapotte CC-platen, zodat de kwaliteit van de CC-pool verbetert. En dat is juist wat we met elkaar willen bereiken.

"Zowel Container Centralen als de Royal FloraHolland-depots blijven werken aan een verhoging van de kwaliteit, ieder op hun eigen gebied. Wij blijven daarbij vooral inzetten op een goede ingangscontrole. Vanuit aanvoerders is er ook gepleit om vooral door te gaan en tot verdere verbetering te komen", aldus de veiling.

Slotjeswissel begin 2025
Container Centralen verwacht begin 2025 met een zogenaamde ‘slotjeswissel’ te starten (onder voorbehoud van beschikbaarheid van grondstoffen et cetera). Het huidige CCTAG5 label (‘slotje’) veroudert te snel. Met de introductie van een nieuw label wil Container Centralen verdere kwaliteitsproblemen voorkomen. Ook blijft Container Centralen de komende jaren veel CC-materiaal repareren, waardoor de kwaliteit van de pool verder verbetert.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v