Succesvolle start eerste centrale plantenklok

Succesvolle start eerste centrale plantenklok

Vorige week is er weer een mijlpaal bereikt met Centraal Veilen bij Royal FloraHolland. Na een gedegen voorbereiding en met de lessen die werden geleerd bij Centraal Veilen Roos afgelopen november, was het donderdag dan zo ver. De lokale klokken N11 (Naaldwijk), A14 (Aalsmeer) en een aantal producten van klok R4 (Rijnsburg) werden samengevoegd op één centrale plantenklok, namelijk C15. Dit is de nieuwe centrale klok voor het groene kamerplanten-assortiment.

“Ondanks dat we voor het eerst planten op een nieuwe centrale klok veilden, was het verder een typische donderdag”, aldus Rick Houdijk, veilingmeester planten Aalsmeer. Hij werd bijgestaan door collega Rene Temmick, veilingmeester planten Naaldwijk. Uiteraard koos Royal FloraHolland bewust voor een ‘rustige’ dag om zo’n grote wijziging door te voeren. Qua aanvoer stonden er in totaal 385 stapelwagens klaar om geveild te worden op C15. Vanaf de eerste minuut viel op dat er iets meer kopers waren ingelogd dan normaal, een goed teken voor de koopkracht. De prijsvorming was heel stabiel, wederom een typische donderdag. Ook in de logistieke performance is alles goed en tijdig verlopen.

Test-inkopen vóór start veilen
Bij de livegang van Centraal Veilen Roos konden kopers ‘test aankopen’ doen vóór de officiële start van de veiling, om te kijken of alles optimaal werkte. Dat werd toen erg gewaardeerd, daarom kregen kopers ook vandaag die mogelijkheid aangeboden. En daar werd - ondanks het vroege tijdstip - gretig gebruik van gemaakt. Jan Robbe, inkoper bij IBH: “De overgang en het omzetten naar de centrale klok C15 is eenvoudig verlopen. Inkopen op deze klok verliep goed. Qua communicatie, met name in de ondersteuning, had ik iets meer verwacht.”

Belangrijke mijlpaal
Steven van Schilfaarde, CEO Royal FloraHolland was vol lof en sprak over een “belangrijke mijlpaal en een grote stap in de verdere ontwikkeling van Royal FloraHolland en haar klanten”. Ook Ruben Mostert, voorzitter FPC Groene Planten, noemt vandaag een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de klok en een mooie stap richting de toekomst. Léon Haasbroek, manager Operations Dealmaking, sluit zich daarbij aan: “We hebben de ambitie om in 2024 centraal veilen uit te breiden naar álle bloemen en planten. De verwachting is dat dit najaar eerst alle planten, en daarna alle andere bloemen overgaan. Een pittige ambitie, maar we gaan ons er hard voor maken om de impact zo laag mogelijk te houden.”

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v