Prijs Magical Amethyst

Prijs Magical Amethyst

De Magical Amethyst van Kwekerij Tim van Leeuwen uit Honselersdijk scoorde het beste in de benchmark voor kamer Hydrangea van het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De Magical Amethyst stal de show met zijn grote formaat en sterke kwaliteit. Met een indrukwekkende houdbaarheid van minimaal 35 dagen had de Magical Amethyst ook de hoogste score op de sierwaarde: een 8,8. Deze schoonheid bleef tot het einde van de test ook het beste bewaard van alle inzendingen.

Ieder jaar wordt er bij het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland een Benchmark georganiseerd waarbij de houdbaarheid wordt getest van verschillende soorten kamer Hydrangea. Daarnaast werd er dit jaar ook door een samengestelde deskundige jury beoordeeld op de sierwaarde aan het begin, wanneer het product op zijn best was en aan einde voor de resterende sierwaarde. De 1e prijs werd gegeven aan de inzending met een hoge score op sierwaarde en, nog belangrijker, een lange houdbaarheid vertoonde.

Tijdens het hoogtepunt van het product, wanneer het zijn volledige glorie toonde, werden de volgende soorten op de gedeelde 2e en 3e plek als meest bewonderd.

Met een sierwaarde van 8,5:
- Magical Revolution op stam (roze), inzender Plantenkwekerij P. van Geest
- Hi Tornado, inzender The Mastergrowers

Met een sierwaarde van 8,3:
- Magical Revolution op stam (blauw), inzender Plantenkwekerij P. van Geest
- Wudu, inzender Kwekerij Meeslouwer

De Benchmark
De test vond dit jaar weer plaats in de uitbloeiruimte van het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. In deze ruimte werden na een afzetsimulatie de planten getest zoals deze bij de consument in de kamer staan. Na afloop was er voor iedere deelnemer een rapport beschikbaar met de foto`s resultaten zoals bladkwaliteit en het aantal goede en slechte schermen over de lopende testtijd.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v