'Duurzame ideeën onder de aandacht brengen'

'Duurzame ideeën onder de aandacht brengen'

Hazeu Orchids mocht zich vorig jaar de trotse winnaar noemen van de Greenovation Award. Wat heeft het winnen van de prijs opgeleverd en waarom zouden deelnemers zich dit jaar zeker moeten aanmelden? Chiel Hazeu, mede-eigenaar van het familiebedrijf uit Pijnacker, vertelt hierover op de website van Royal FloraHolland.

De Greenovation Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de kweker met de beste duurzame innovatie in de sierteeltsector. Voor 2022 was dat Hazeu Orchids met hun hexagonaalpot. Dankzij deze zeshoekige pot kunnen er 20% meer orchideeën op dezelfde oppervlakte. Deze betere ruimtebenutting betekent ook 20% meer planten op transport en dus 20% reductie van het energieverbruik. ‘Een prachtig voorbeeld van een praktisch toepasbare, tastbare innovatie. Hazeu Orchids bewijst de sector een dienst’, luidde het lovende jury-oordeel.

Veel positieve reacties
Wat heeft de prijs Hazeu Orchids opgeleverd? “We kregen veel positieve reacties vanuit de markt, en veel publiciteit”, vertelt Chiel, die het bedrijf samen met zijn broer Sjors runt. “We merken dat onze naam in verband wordt gebracht met duurzaamheid. Dat is positief. We waren al wat langer bezig met de ontwikkeling van de ‘hexapot’, die we vanaf 2020 samen met onze pottenleverancier Modiform in productie hebben gebracht. De mensen om ons heen waren al wat langer bekend met het product, maar na het winnen van de prijs kregen we de échte erkenning en aandacht. Dat was leuk!”

Lees hier verder

 

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v