Nieuwe sering gedoopt

Nieuwe sering gedoopt

Tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van Lakei boomkwekerijen, werd er een nieuwe sering gedoopt met de naam ‘Purple Celebration’.

In 2003 is Lakei boomkwekerijen opgericht door Hans van de Laak en Emiel Keiren. Lakei is gevestigd in rozendorp Lottum. Vanaf het begin hebben zij zich gespecialiseerd in de teelt van roos en sering. De kwekerij heeft in twee decennia een reputatie opgebouwd als betrouwbare partner en producent van de best geurende rozen en seringen. Onder het merk Parfum de Nature worden deze op de markt gebracht.

Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum lieten zij de kurken knallen. Tijdens de feestavond ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum hadden de dochters van Hans, Ellis en Meggie, de eer om een nieuwe sering te dopen. Deze kreeg de naam Purple Celebration. "Emiel Keiren heeft deze sering veredeld en na jarenlange selectie uitgekozen ter ere van het 20-jarig jubileum. Dat deze sering donkerpaarse bloemen heeft is niet toevallig. De huisstijl van ons bedrijf is namelijk ook in de kleur paars. Purple Celebration wordt nu in productie genomen en zal in de toekomst op de markt worden gebracht."

Kenmerken Purple Celebration
Het unieke aan deze dwergsering zijn de enorm lange bloempluimen tot wel een halve meter lang. Zo bedekken de bloemen de gehele struik. De purperrode bloemknoppen verkleuren bij het opengaan donkerpaars. Ze verspreiden een heerlijke zoete seringengeur. Deze dwergsering bloeit uitbundig in mei en heeft nog een herbloei in de nazomer. De plant vormt een sierlijke tot 1,5 meter hoge winterharde struik.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v