'Pretty in Pink' bekroond met Green Retail Award

'Pretty in Pink' bekroond met Green Retail Award

De Green Retail Award - Beste Nieuwigheid is toegekend aan Astilbe simplicifolia ‘Pretty in Pink’ ingezonden door Compass plants B.V. in combinatie met Hans van der Meer Potplanten beiden uit Nieuwe Wetering. Deze prijs werd uitgereikt op de eerste dag van de Zomerdagen van GROEN-Direkt. Voor deze keuring waren elf nieuwigheden aangemeld.

De jury was erg enthousiast over de Astilbe simplicifolia ‘Pretty in Pink’. De plant heeft een interessante bloei met donkere stelen en tweekleurige lossere pluimen met licht- en donkerroze tinten . De plant is goed in verhouding en qua blad en bloeiwijze wat forser dan bijvoorbeeld Astilbe simplicifolia ‘Sprite’ en ‘Hennie Graafland’. Met de feeërieke uitstraling is deze nieuwigheid een aanvulling op het sortiment, aldus de KVBC jury.

Tien planten gekeurd
Voor deze tweede zomereditie van de keuring voor Green Retail Award - Beste Nieuwigheid van PLANTARIUM|GROEN-Direkt waren elf planten aangemeld. Uiteindelijk zijn er tien planten gekeurd. Naast de zilveren medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury nog twee planten met een zilveren medaille: Lavandula intermedia ‘Tesseract’ (SENSATIONAL!) en Hydrangea macrophylla ‘HORE9311' (DOPPIO FREDO). Vijf planten zijn met een bronzen medaille bekroond. De jurering van de nieuwigheden in de categorie Beste Nieuwigheid wordt gedaan door deskundige keuringscommissies van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC).

PLANTARIUM|GROEN-Direkt, the Green Retail Fair, is samen met de Najaarsbeurs van GROEN-Direkt hét ontmoetingsmoment voor groene vakgenoten en leveranciers. Daarnaast is er ook ruim aandacht voor nieuwigheden en innovaties. De volgende editie is op 21 en 22 augustus 2024. De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie en registratie van je deelname of bezoek op de website plantariumgroendirekt.nl.

Bron:

Deel artikel