'We willen grenzen van innovatie verleggen'

'We willen grenzen van innovatie verleggen'

Koppert, de toonaangevende producent van biologische oplossingen, heeft de internationale GreenTech Concept Award gewonnen in de RAI in Amsterdam. Koppert's Digitale Assistent - een baanbrekende digitale service die telers 24/7 toegang geeft tot directe antwoorden op gewasbeschermingsvragen - kreeg de eerste prijs voor haar digitale innovatie. De Concept Award erkent innovaties die nog niet op de markt zijn en de meeste potentie hebben voor een succesvolle introductie binnen twee jaar.

De Digitale Assistent betekent een revolutionaire sprong voorwaarts voor telers. De tool biedt gepersonaliseerde en contextrijke ondersteuning voor unieke IPM-uitdagingen door vitale gegevens van het eigen teeltbeheersysteem van de teler te integreren (zoals klimaat, plaagdruk, chemische en biologische middeleninzet en andere factoren) met Koppert's uitgebreide kennis van geïntegreerde gewasbescherming en land- en tuinbouwpraktijken.

Duurzame landbouw bevorderen
Thomas Verschoor, Data Scientist in het Digital Transformation team van Koppert, nam namens Koppert de GreenTech Concept Award in ontvangst en zei dat Koppert met deze tool het digitale tijdperk binnenstapt voor haar adviesdiensten. Hij bedankte het Digital Transformation team en alle betrokkenen voor hun toewijding aan het project dat in 2023 van start ging. De tool wordt ontwikkeld in samenwerking met telers die directe feedback geven vanuit het veld.

Koppert's Digital Transformation Manager, Gabriël van der Kruijk: "Koppert gelooft in het verleggen van de grenzen van innovatie en het leiden van de digitale transformatie in Integrated Pest Management, waarmee we onze toewijding aan het bevorderen van duurzame landbouw door middel van geavanceerde technologie onderstrepen. De digitale assistent combineert meer dan 55 jaar unieke kennis van Koppert met de context van de unieke omstandigheden bij de teler."

De digitale assistent van Koppert is ontworpen voor de moderne teler en zal toegankelijk zijn via zowel tekst als spraak op mobiele en desktop apparaten, waardoor gebruiksgemak gegarandeerd is, ongeacht de locatie en voorkeurscommunicatiemethode van de gebruiker.

"We zijn van plan om de eerste versie te introduceren in de tweede helft van 2024. Vanaf dat moment zal de digitale assistent regelmatig worden uitgebreid met meer mogelijkheden", voegt Gabriël van der Kruijk toe. "Gedurende 2024 presenteren we ons prototype op beurzen om feedback van het publiek te vragen. Op dit moment kunnen bezoekers van GreenTech de digitale assistent uit eerste hand ervaren op onze stand in hal 5, stand 118. Daarnaast voeren we validatietests uit met onze consultants en een selecte groep klanten. Het doel is om te leren van hun ervaringen, zodat we onze digitale oplossingen kunnen blijven verbeteren."

Bron:

Deel artikel