Realtime oogstvoorspelling AI-oplossing Source.ag

Realtime oogstvoorspelling AI-oplossing Source.ag

Source.ag, pionier op het gebied van AI-gedreven oplossingen voor fruit- en groentetelers, heeft vandaag Source Cultivate gepresenteerd: een AI-gebaseerde oplossing die nauwkeurige oogstprognoses tot acht weken voor de oogst mogelijk maakt. Na de lancering van hun eerste product, Source Track, en de recente release van Source Irrigation Control, breidt Source.ag haar suite nu uit met Source Cultivate dat de efficiëntie van kassen naar een hoger niveau tilt.

Door de uitkomst van teeltstrategieën te simuleren, voorziet Source Cultivate telers van nauwkeurige realtime oogstprognoses die hen ondersteunen in hun besluitvorming. Het biedt waardevolle en consistente inzichten in hoe teeltstrategieën, samen met het klimaat in de kas, invloed hebben op de vruchtzetting, plantbelasting en de potentiële oogst. Wanneer Source Cultivate wordt gecombineerd met de uitvoering van het teeltplan, kan de software met een nauwkeurigheid van 90% een voorspelling doen voor 3 tot 4 weken vooruit. Bovendien zorgt de software via een API voor een naadloze gegevensuitwisseling tussen kas- en verkoopteams, wat zorgt voor volledige transparantie en tijdige aanpassingen van oogstverwachtingen en prijzen mogelijk maakt. Met behulp van de nauwkeurige data-analyse en simulaties van Source Cultivate kunnen telers zich volledig richten op een optimale opbrengst van hun oogst.

Source.ag heeft bij de ontwikkeling van Source Cultivate, net als bij hun andere producten, nauw samengewerkt met vooraanstaande telers. Door de praktijkgerichte kennis van de telers te combineren met de expertise van Source.ag op het gebied van plantenwetenschap en data-analyse, heeft het bedrijf een innovatieve en schaalbare AI-software ontwikkeld die een van de grootste uitdagingen van de hedendaagse glastuinbouw aanpakt.

"Source Cultivate kan een simulatie leveren die ons laat zien welk effect onze vroege teeltkeuzes hebben op de rest van het seizoen. Het biedt ook inzichten in veranderende omstandigheden en simuleert de gevolgen daarvan voor onze oogstprognose. Source Cultivate zal ons meer zekerheid bieden en lost daarmee een van onze grootste uitdagingen op," aldus Bart van den Bosch, mede-eigenaar van A&G van den Bosch.

"Oogstprognoses zijn vaak onnauwkeurig en pas kort voor de oogst beschikbaar, waardoor verkoopteams handelen met onbetrouwbare en verouderde informatie. Onverwachte tekorten of overschotten, vaak veroorzaakt door weersomstandigheden, komen dikwijls als een verrassing en hebben een enorme impact op de gemiddelde verkoopprijs. Bij Source helpen we telers de regie terug te krijgen en ondersteunen we hun kennis en vaardigheden met behulp van AI. Source Cultivate helpt telers om de opbrengst nauwkeurig te voorspellen, menselijke fouten te verminderen en betere prijzen te onderhandelen,” aldus Ernst van Bruggen, CPO en medeoprichter van Source.ag.

De geavanceerde AI-technologie van Source.ag helpt telers wereldwijd sneller op te schalen en efficiënter te opereren. Het verhoogt de opbrengsten en creëert duurzamere werkwijzen. De oplossingen van Source.ag zijn uitgerold in de grootste segmenten van verse groenten wereldwijd – tomaten, paprika's en komkommers – met als uiteindelijke doel de bedrijfsvoering van alle fruit- en groentetelers te verbeteren.

Agro Care, Thanet Earth, The Green House Growers, Grupa Mularski, Le Jardin de Rabelais en andere toonaangevende telers wereldwijd kozen al voor Source.ag. Meer dan 300 commerciële kassen wereldwijd, met een totale oppervlakte van meer dan 1800 hectare, maken gebruik van de revolutionaire oplossingen van Source.ag. Source Cultivate, officieel onthuld op Greentech Amsterdam, is nu wereldwijd beschikbaar voor telers. Telers kunnen een productdemo aanvragen op de website van Source.ag.

Bron:

Deel artikel