Woonunits IMC houden al rekening met 'nieuwe eisen'

06-04-2021    10:50   |    Goedemorgen

Zonder al die duizenden arbeidsmigranten die hun eigen huis en haard verlaten om hier te komen werken, zouden veel ondernemers in de tuinbouwzich onthand voelen. Al die hardwerkende mannen en vrouwen verdienen een plezierig verblijf, zolang ze hier hun werk doen, vindt Joachim Bieber, eigenaar directeur van IMC Cross-Border Business in Amsterdam. Zijn bedrijf verzorgt modulaire woonunits voor tijdelijke bewoning en daarbij houdt het bedrijf de actualiteit goed in de gaten.

Eind vorig jaar plaatste IMC de eerste woonunits op tuinbouwbedrijven, een dertigtal in totaal. Een mijlpaal. Bieber: “In het buitenland zijn we al sinds 2012 actief in modulair bouwen; in datzelfde jaar zijn we in Nederland met containerprojecten voor de industrie begonnen. In 2019 zijn we in de tuinbouw beland en in 2020 hebben we onze eerste projecten in deze sector met een prachtig resultaat afgerond. Onze gebouwen zijn duurzaam, hebben een hoge leefkwaliteit en zijn interessant in prijs.”

IMC speelt bovendien proactief in op recente moties in de Tweede Kamer, waarbij het kabinet werd opgeroepen om snel werk te maken van een betere bescherming van arbeidsmigranten, waarbij rekening moet worden gehouden met de aanbevelingen uit het 'Roemer-rapport'. Daarin wordt gesteld door elke werknemer tenminste 15 m2 woon-/leefruimte heeft en dat iedereen een eigen slaapkamer heeft, zonder dat dit extra kosten oplevert voor de werknemer. IMC heeft de handdoek opgepakt en is erin geslaagd om
twee nieuwe typen woonunits te ontwikkelen, vooruitlopend op stappen die het kabinet zal zetten. De ene unit is bedoeld voor 7 personen, heeft een netto oppervlakte van 120,21 m2 en telt 7 slaapkamers. De andere unit is voor 9 personen, heeft een netto oppervlakte 135,39 m2 en telt 9 slaapkamers. "Op dit moment lopen de controle berekeningen ‘constructie/statische berekeningen’, etc, maar de beoogde verkoopprijs is op het niveau van de huidige woonunits, dus vergelijkbaar", aldus Bieber.

Lees meer over de woonunits van IMC in de laatste uitgave van KAS Magazine


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws