Schenkeveld plaatst nieuwe dooppoorten voor hygiëne

26-02-2020    09:37   |    Goedemorgen

Met de huidige dreiging van virussen, zoals ToBRFV in de tomaten, worden de hygiënemaatregelen aangescherpt. Zo heeft Schenkeveld op alle locaties, bij alle deuren nieuwe dooppoorten van bQurius neergezet.

"We willen zo schoon mogelijk werken en zo veel mogelijk buiten de deur houden en dat begint met dopen van handen en schoenen”, zegt Richard Schenkeveld. “Het was voor ons niet meer als logisch om dit gelijk op te pakken, natuurlijk is het een investering, maar als je kijkt naar wat is de kans op besmetting en het gevolg daarvan, dan is de beslissing zo genomen.”

bQurius heeft een eigen dooppoort gefabriceerd, die samen met onder andere Schenkeveld is ontwikkeld. Specifiek van deze dooppoort is dat de complete unit van RVS-materiaal is gemaakt, dat de besturing is uitgevoerd zonder PLC, wat zorgt voor veel minder storingen, dat het elektronicagedeelte in een droge omgeving zit en dat de printplaat is voorzien van een speciale coating voor een maximale levensduur.

bQurius gaat net een stapje verder. Zo zijn de hygiënesluizen voorzien van aparte output voor in- en uitgaande richting. Op deze manier zijn de sluizen niet te manipuleren, daarnaast is er ook de optie om de sluis te voorzien van dubbele dooprichting. Daarnaast wordt er constant onderzocht welke middelen het meest effectief zijn om te gebruiken in de dooppoort. Waar natuurlijk wordt gekeken naar het effectief werken tegen virussen, schimmels en bacteriën, maar ook naar het gebruikersgemak en wat de medewerkers vinden van het middel.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Radijs scoort!

Dat de medewerkers van radijskwekerij Ortolanda een aardig balletje kunnen trappen, werd wel duidelijk tijdens...