'Vooruitstrevend, met focus en een Berg ambitie'

'Vooruitstrevend, met focus en een Berg ambitie'

Berg Hortimotive wil zich blijven onderscheiden met producten die waarde toevoegen voor de glastuinbouw. De gezamenlijke stap die in 2018 is gezet met Royal Brinkman, heeft een nieuwe wereld geopend en maakt verdere internationalisering en opschaling van de activiteiten mogelijk. Onder leiding van een nieuwe algemeen directeur zullen slimme logistieke ontwikkelingen op gebied van data en digitalisering de komende jaren verder vorm krijgen, uiteraard met behoud van de eigen identiteit.

Dat laten de huidige directeuren Bas Lagerwerf en Nico Bikker weten. Berg Hortimotive is wereldwijde leverancier van interne logistiek voor de kas. Berg Hortimotive ontwikkelt en produceert buisrailwagens, spuitrobots en andere transport gerelateerde producten voor de glastuinbouw. Met een toegewijd team en in samenwerking met servicepartners over de hele wereld wordt bovendien hard gewerkt aan het slimmer maken van deze producten, zo geven Lagerwerf en Bikker aan. "Als bedrijf willen wij een bijdrage leveren aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem en dus stellen wij onszelf elke dag de vraag hoe wij daar met onze producten op kunnen inspelen. Dat doen wij door veilige en mooie wagens te maken, maar ook door big data voor telers klein en inzetbaar te maken. We willen telers in staat stellen om met onze producten informatie uit de kas te verzamelen en toepasbaar te maken binnen de bedrijfsvoering", aldus Bikker.

Visie en lef
De Plantalyzer is het eerste resultaat daarvan. Deze robot meet automatisch de tomaten in de kas terwijl ze nog niet geoogst zijn en dus aan de plant hangen. De teler ontvangt met de Plantalyzer objectief vastgestelde informatie over de hoeveelheid en rijpheidsstatus van vruchten. HortiKey, een 100 procent dochter van Berg Hortimotive, gebruikt deze data om het systeem uit te breiden naar accurate oogstprognose. "We zijn blij dat we in een vroeg stadium de visie en het lef hadden om te investeren in innovatie", zegt Lagerwerf. "Daardoor zijn wij nu in staat om toegevoegde waarde te geven aan logistieke oplossingen en hebben we als organisatie de laatste jaren flink kunnen groeien."

Nieuwe directeur
Deze en andere ontwikkelingen zorgden destijds voor toenemende interesse bij onder andere Royal Brinkman, met als resultaat de overname in 2018. Berg Hortimotive verkreeg hierdoor toegang tot nieuwe landen en mogelijkheden om de komende jaren verder te groeien en nog meer onderscheidend te worden in de markt met behoud van de eigen identiteit", zegt Lagerwerf. Hij  heeft besloten om gas terug te nemen. Er zal op korte termijn een nieuwe algemeen directeur worden aangesteld. Bas Lagerwerf en Nico Bikker blijven wel betrokken voor speciale projecten in de organisatie, vanuit een meer adviserende rol. "De uitdaging voor de komende jaren zal liggen op het ontwikkelen van nieuwe concepten en een verdere optimalisering van gebruik en inzetbaarheid, met de klant als uitgangspunt. Berg Hortimotive is en blijft ambitieus en heeft de mooiste jaren wat dat betreft nog altijd voor de boeg!"


Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v