'Vrijwilligersbloem' extra gepromoot

09-02-2015    07:41

Na de succesvolle eerste editie in 2014, organiseert branchevereniging VBW (vereninging Bloemist Winkeliers) samen met FloraHolland en de anjerkwekers van deze veiling opnieuw de 'Mijn Bloemist Vrijwilligersweken'. De campagne vindt plaats in aanloop naar 'NL Doet' (20&21 maart), de dagen waarop vrijwilligerswerk centraal staat. 

Vrijwilligers vormen een onmisbare schakel in onze samenleving. Ruim 6,3 miljoen mensen zetten zich belangeloos in voor mensen in hun omgeving. Om ze te bedanken voor hun inzet, worden van 7 t/m 22 maart de 'Mijn Bloemist Vrijwilligersweken’ georganiseerd. Vrijwilligers kunnen in die weken bedankt worden met een prachtig anjerboeket. De anjer staat namelijk symbool voor vrijwilligers, want de anjer staat voor toewijding en doorzettingsvermogen. Die typische karaktereigenschappen passen ook bij vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de medemens en maatschappij. Vanwege deze overeenkomsten wordt de anjer ook wel ‘vrijwilligersbloem’ genoemd.

Lokale promoties
De Vrijwilligersweken bieden VBW-leden volop kansen om lokaal het verschil te maken. Met eigen promoties kunnen zij op de campagne inhaken. Hierbij mogen ze rekenen op de ondersteuning van VBW, o.a. via een promotiepakket dat is aan te vragen op www.vbw.nu/vrijwilliger. In 2014 haakten ruim 150 bloemisten in, naar verwachting zal het aantal dit jaar hoger zijn.  De campagne wordt ondersteund met de inzet van massamedia en actieve betrokkenheid vanuit de sierteeltketen.

Ook op landelijk niveau zal er volop aandacht zijn voor de Mijn Bloemist Vrijwilligersweken middels artikelen, promotie via social media en andere diverse media. Ook kwekers, veiling en handel haken actief in. Zo zijn er voor VBW-leden bij diverse handelspartners voordeelacties. Ook bekijkt VBW of het mogelijk is, om voor de leden die dat willen, tijdens de campagneweken een kweker in de winkel in te zetten. 

De Vrijwilligersweken worden georganiseerd in samenwerking met de FloraHolland-Anjerkwekers, FloraHolland en de Mijn Bloemist-handelspartners FleuraMetz, Star en V/d Gugten, Bab Star Jr. en Kempers Hengelo en hardware-partner Alflora.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Bollen geplant op Keukenhof

Om Keukenhof en het bloembollenvak een hart onder de riem te steken, hebben Foeke Gardenier en Sam van Egmond...

NAGF stopt na 5 jaar

Na vijf jaar komt er op 1 januari 2022 een eind aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). NAGF...