Anthuriums op de Margriet Winterfair

26-11-2018    09:44   |    Goedemorgen

Anthuriumkwekers geven dit jaar volop acte de présence bij de Margriet Winterfair in de Brabanthallen in Den Bosch, die vrijdag 23 november van start is gegaan.

De Anthuriums zijn onder meer te zien tijdens de continue modeshow van Mart Visser op een draaiende catwalk en diverse bloemdecoraties in het Margriet Huis. De meeste aandacht gaat echter uit naar de demonstraties en anthuriumworkshops onder leiding van bloemstyliste Sarah Dikker. In het openingsweekend van de winterfair zijn deze massaal bezocht.

 

 

Veelzijdigheid

Claudia Broch namens de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars: 'De Margriet Winterfair is een prachtig podium om de veelzijdigheid en prachtige kleuren van anthurium te tonen. We bieden de bezoekers volop inspiratie om met anthurium extra sfeer in huis te halen, ook tijdens de wintermaanden. Bovendien willen we laten zien dat anthurium zowel een sterke snijbloem als kamerplant is waar je lang van kunt genieten.' Tijdens de dagelijkse workshops kunnen bezoekers zelf een bloemenkrans met snijanthurium maken. Sarah Dikker: 'Het is heel leuk om met anthurium aan de slag te gaan. En als ik de enthousiaste reacties van de mensen mag geloven, staat in elk interieur weer vol met anthurium. Zeker als ik ze vertel dat de bloemen met gemak drie weken mooi blijven.' De workshops worden afgewisseld met demonstraties waarbij Sarah Dikker de potanthurium op hydroponie laat zien; de plant met wortelkluit en zonder potgrond op water. Sarah: 'Het is een oude techniek die tegenwoordig weer helemaal terug is. Een heel eenvoudige en verrassende presentatie!'

 

Live-verslag

Een sfeerimpressie en live-verslag van de Margriet Winterfair is dagelijks te volgen via onder meer Instagram @anthuriuminfo. De achttiende editie van de winterfair duurt tot en met donderdag 29 november 2018. In totaal worden meer dan 70.000 bezoekers uit heel Nederland verwacht in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

 

Fotocredit: Anthuriuminfo.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws