Aanvoer nieuwe snijanthurium

21-08-2017    09:10   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Bouman Anthuriums is vorige week gestart met het constant aanvoeren van de nieuwe snijanthurium Marea. Deze tulpvormige snijanthurium is veredeld en vermeerderd door Anthura met een spectaculaire kleurstelling in zijn categorie. De bloem heeft een groene basiskleur en verkleurt meer en meer roze gedurende het vaasleven.

Deze vintage kleurstelling past uitstekend in allerlei kleurcombinaties. “En dat is één van de redenen om Marea in het assortiment op te nemen. In ieder seizoen is er wel een hele leuke combinatie met Marea te maken”, aldus Jens Kool van Bouman Anthuriums. De nerven in de bloem zijn donkerder roze van kleur wat de vintage look verder versterkt. De bloemgrootte  is met circa 13 cm conform de vraag van de afnemers. De resultaten in de koudetolerantie proeven waren goed, dit houdt in dat het transport van 1 of 2 dagen bij 7°C  mogelijk is.

Bouman Anthuriums voert Marea aan op Royal FloraHolland Aalsmeer en Naaldwijk. In de eerste weken zal de productie circa 1.800 stelen per week zijn en dit loopt al snel op gedurende het jaar naar gemiddeld zo’n 4.000 stelen. “Het is belangrijk om voldoende aanbod dagelijks op de belangrijkste afzetlocaties te kunnen aanbieden, dus daar is de productie op afgestemd”, geeft Jens Kool aan. In de eerste weken van aanvoer wordt er drie keer per week geveild maar dat wordt al snel dagelijks.

De aanvoer van Marea vanaf de kwekerij gebeurt, net als bij gerbera’s ‘op zijn kop’, wat wil zeggen dat de doos ondersteboven op de kar wordt gezet. Er is gebleken dat de bloemen in de doos kunnen doorgroeien. Als de doos ondersteboven wordt vervoerd, heeft dit geen effect op de bloemvorm.

Met Marea erbij is het tulpvormige assortiment van de anthuriums weer gegroeid. Dit segment wordt steeds populairder onder bloemisten vanwege de ronde vorm van de bloemen. Deze zijn goed te verwerken in de huidige trends van boeketten en arrangementen. De eerste reacties op de komst van Marea zijn dan ook zonder meer goed te noemen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Ontbijtje

Een blog van Thijs Jasperse voor Goedemorgen. Thijs is directeur en partner van Florpartners.