Telers vinden weg naar Stigas

26-02-2020    10:40   |    Glastuinbouw Nederland

Steeds meer glastuinders weten Stigas te vinden voor de verzuimbegeleiding van hun zieke medewerkers en de ondersteuning bij de terugkeer op het werk.

Marleen van der Wel, adviseur Personeel & Organisatie bij Looye Kwekers in Naaldwijk: “Bij ons staan de medewerkers centraal, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor je met verzuim te maken krijgt. In Stigas hebben we een partner gevonden die niet alleen aandacht heeft voor het voorkomen van verzuim, maar ook voor het begeleiden van zieke medewerkers en de ondersteuning bij de terugkeer op het werk. Stigas kent ons bedrijf door en door, snapt hoe wij werken en ontzorgt ons op dit gebied volledig. Wij hebben vaste contactpersonen die ons goed helpen als we vragen hebben. Dit geeft rust, waardoor wij ons volledig kunnen focussen op onze kernactiviteiten.“

Peter Loef, beleidsspecialist arbeid bij Glastuinbouw Nederland: “Glastuinbouw Nederland ondersteunt telers bij hun wettelijke verplichtingen, ook op het gebied van preventieve arbozorg. Daarom hebben we in het verleden, samen met andere organisaties, Stigas opgericht. Met de premie die aan Colland wordt betaald, worden deze activiteiten van Stigas gefinancierd, dan wel met een sterk gereduceerd tarief aangeboden. Wij sturen Stigas in bestuurlijke zin aan en geven richting aan de uitvoering. Omdat telers ook belang hebben bij een goede begeleiding van hun zieke medewerkers, hebben we op basis van alle kennis die Stigas door de jaren heen over de sector heeft opgebouwd, een aantal jaar geleden besloten Stigas te laten certificeren als arbodienstverlener. Dit betekent dat je via Stigas volledig aan de wettelijke verplichtingen kunt voldoen als het gaat om arbo èn verzuim. Wij adviseren onze leden daarom om ook voor verzuimbegeleiding met Stigas in contact te treden. Overigens valt deze dienstverlening niet binnen de premie die aan Colland wordt betaald."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...