Team HortiContact schenkt bloemen aan zorgcentrum

Team HortiContact schenkt bloemen aan zorgcentrum

Het beursteam HortiContact van beursorganisator Easyfairs Nederland heeft 200 bloemen uitgedeeld aan de bewoners en medewerkers van het verpleeghuis-zorgcentrum Van Dedem Marke in Dedemsvaart, onderdeel van de Baalderborg Groep.

Dit initiatief staat in het teken van de zogeheten Flower Boost Challenge. Deze actie is bedoeld om de sierteeltsector een hart onder de riem te steken, want ook zij hebben het nu erg zwaar vanwege het coronavirus. Easyfairs organiseert in Nederland jaarlijks meer dan 60 beurzen, waaronder de glastuinbouwbeurs HortiContact. Het beursteam van HortiContact is door één van haar partners 'uitgedaagd' voor deze challenge en heeft deze vanzelfsprekend aanvaard.

"De challenge is ontstaan doordat telers en kwekers hun bloemen en planten niet meer konden afzetten vanwege het coronavirus. Aangezien veel grenzen zijn gesloten, is het niet meer mogelijk om de bloemen en planten te exporteren. Van der Ende groep is daarop de #FlowerBoostChallenge gestart via social media. De challenge houdt in dat bedrijven rechtstreeks bij kwekers/telers bloemen of planten kopen en deze vervolgens uitdelen bij eigen personeel, zorgcentra, ziekenhuizen etc. Daarna deel je dit op social media onder vermelding van #FlowerBoostChallenge en daarna daag je drie andere personen/bedrijven uit om deel te nemen aan deze challenge. Op die manier proberen we de sierteeltsector een hart onder de riem te steken. Wij werden uitgedaagd door onze mediapartner Onder Glas en hebben deze challenge met veel enthousiasme aanvaard en hebben 200 bloemen gekocht bij kwekerij Meewisse in Erica", verklaart Mariëlle Schonewille namens het beursteam van HortiContact.

Het beursteam van HortiContact heeft de bloemen 's ochtends bij de kweker in Drenthe opgehaald om vervolgens door te rijden naar Dedemsvaart. Schonewille: "Wij willen niet alleen de sierteeltsector een hart onder de riem steken, maar ook de kwetsbare mensen die nu eenzaam in hun woningen moeten blijven en fysiek zijn afgezonderd van familie en vrienden. Daarom hebben we de 200 bloemen uitgedeeld aan het verpleeghuis-zorgcentrum Van Dedem Marke in Dedemsvaart. Hier wonen ouderen met een verpleeghuis-zorgbehoefte. Wij hopen hen in deze moeilijke tijd iets op te fleuren."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v