12e editie Vakbeurs Energie

23-08-2016    11:18   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Van 4 tot en met 6 oktober 2016 vindt de 12e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies is de beurs uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is.

Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en - door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel - mobiliteit.

Binnen Vakbeurs Energie is sinds de vorige editie een speciaal platform voor de industrie gecreëerd: Energie & Industrie. Dit jaar wordt het platform daarom verder uitgebreid, inclusief een eigen Industrie Theater waar tal van actuele topics aan bod komen. Beursmanager Wendy van de Geijn licht toe: "De hele programmering rond Energie & Industrie is erop gericht de industriële vakbezoeker te inspireren. Denk aan energiebesparing, isolatie en het realiseren van een hogere efficiency van het productieproces. We werken hierbij samen met diverse brancheorganisaties als FME, Stoomplatform, VIB en FedEC.”

Op woensdag 5 oktober van 10.30 - 12.30 uur vindt in het Industrie Theater op Vakbeurs Energie de 'Industrial Morning' plaats. Dit zal in het teken staan van slimme CO2 besparingen voor de industrie. FME, de ondernemersorganisatie van de technologische industrie in Nederland, presenteert deze Industrial Morning in samenwerking met onder andere ISPT, Universiteit Utrecht, Topsector-  en Expertisecentrum Energie.   

Hans van der Spek, programmadirecteur FME: “Energiebesparing is verreweg de goedkoopste manier om CO2 te reduceren. Willen we onze duurzame concurrentiekracht vergroten, dan zal de Nederlandse industrie dit besparingspotentieel echt ten volle moeten gaan benutten. Recent onderzoek van FME naar knelpunten en oplossingen voor financiering van industriële energiebesparing toont bijvoorbeeld aan dat leveranciers zelf nog veel meer kunnen doen om hun klanten te helpen bij het besparen van energie.”

Technologie pitches
Tijdens de Industrial Morning worden inspirerende Technologie Pitches gedaan, waarbij ondernemers in een korte presentatie laten zien welke technologieën op het punt van doorbreken staan. Van der Spek: “Technologie gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Smart Energy, waarbij intelligente monitoring vroegtijdig afwijkingen kan signaleren en zo vervelende uitval kan voorkomen. Al hebben we bijvoorbeeld ook een pitch met een heel concreet vraagstuk: hoe maken we een betaalbare hoge-temperatuur warmtepomp voor de industrie. Er is heel veel kennis in Nederland, dat moet meer gedeeld worden!”

Aanmelden voor de Industrial Morning kan via www.energievakbeurs.nl. Vakbeurs Energie is alleen toegankelijk voor professionals. Registratie en toegang tijdens de beursdagen kost €25,- exclusief BTW.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Hij staat!

Drenthe Growers kende moeilijke tijdens nadat een deel van het bedrijf bezweek onder de sneeuwval eerder dit...