'Schimmels en spint te lijf gaan met Previcur Energy en Cantack'

'Schimmels en spint te lijf gaan met Previcur Energy en Cantack'

Previcur Energy en Cantack zijn twee producten met grote toegevoegde waarde voor de tuinbouw. Dat liet Jan Hulst van Bayer CropScience vanochtend weten op Paprika Tasty Radio.

In de uitzending op de tuinbouwzender vertelde Hulst over beide producten. Previcur Energy is naast de wortelbehandeling nu ook toegelaten voor gewasbehandeling en Cantack heeft een sterke knockdown werking en is veilig voor biologische bestrijders, zo liet hij weten.

Previcur Energy heeft een specifieke werking tegen schimmels uit de groep van de Oömyceten zoals Pythium, Phytophthora en valse meeldauw. Previcur Energy stimuleert de groeiprocessen in de plant, heeft daardoor een positief gewaseffect en geeft een groeistimulans.

Cantack is een acaricide met een werking op verschillende soorten spint. Het product is effectief tegen alle stadia, dus eieren, larven, nymphen en adulten worden bestreden. Cantack zorgt ervoor dat de energiehuishouding van de cellen wordt verstoord. Ook bij hogere temperaturen heeft het product een goede werking tegen spint.

Op Paprika Tasty Radio vertelde Jan Hulst uitgebreid over de toepassingen en voordelen van beide producten. Ook gaf hij aan waar telers op moeten letten. Heb je de uitzending gemist? Luister de uitzending dan later terug via goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v