SBB vraagt aandacht voor stagetekorten met actieplan

SBB vraagt aandacht voor stagetekorten met actieplan

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) wil met het Actieplan stages en leerbanen nog ongeveer zesduizend mbo-studenten aan een stage of leerbaan helpen.

Door bestaande en toekomstige leerbedrijven via verschillende kanalen te benaderen wil SBB de nog bestaande stagetekorten terugbrengen. Hiervoor zet SBB dit najaar online communicatie in, gericht op sectoren en regio's waar de grootste tekorten zijn. Met name in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid (VGG) ziet SBB nog tekorten.

Om met de campagne zoveel mogelijk mbo-studenten te helpen, roept SBB erkende leerbedrijven op hun stages en leerbanen te actualiseren in het portaal MijnSBB. Op die manier kunnen mbo-studenten reageren op beschikbare plaatsen via Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl. Voor de student betekent een stage of leerbaan een fijne praktijkplek bij een erkend leerbedrijf en voor het leerbedrijf is een mbo-student frisse energie binnen het bedrijf. Bovendien hoort het leerbedrijf van de student de nieuwste inzichten van het vak.

Tekorten per sector en regio
In een aantal sectoren en regio's zijn de stagetekorten het grootst, met name in de Randstad. Niet alleen voor meerderjaarstudenten maar zeker ook voor entree- en eerstejaarsstudenten. SBB roept leerbedrijven dan ook op om hun beschikbare stages en leerbanen aan te melden. We hebben praktisch opgeleide vakmensen keihard nodig.

Vakmensen van de toekomst
Mbo-studenten zijn de vakmensen van de toekomst. Om een vak te leren, is het cruciaal dat ze een deel van hun opleiding volgen in de praktijk. Tegelijkertijd is het door het personeelstekort voor bedrijven ook interessant om bij- en omscholers een stageplek of leerbaan aan te bieden. En zo nieuw personeel op te leiden binnen het eigen bedrijf. Daarvoor zijn voldoende kwalitatieve erkende leerbedrijven nodig met goede praktijkopleiders die stages of leerbanen aanbieden.

Ook erkend leerbedrijf worden?  De online quickscan op de website van SBB is de eerste stap om erkend leerbedrijf te worden.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v