'Rust uitstralen, ook al staat de tent in de fik'

'Rust uitstralen, ook al staat de tent in de fik'

De rebel en de verbinder. Oprichter Rob en zoon Stijn Baan van hightech-teler Koppert Cress geven speciaal voor InnovationQuarter een duo-interview. Want hoe is het om met een vader samen te werken die voortdurend het podium zoekt?

InnovationQuarter spreekt de mannen in Enkhuizen bij Rob Baan thuis. Over Stijns jeugd, het halveren van de veestapel en 'geile gewassen'. Besproken wordt hoeveel pijn het doet als je als Agrarisch Ondernemer van het Jaar ineens 19 van je mensen moet ontslaan. En waarom Koppert Cress het als haar taak ziet om startups vooruit te helpen, en te introduceren bij andere bedrijven. "Want geld proberen te verdienen aan startups, dat is gewoon gęnant. We moeten als sector sámen vooruit."

Stijn Baan geeft in het interview aan dat het belangrijk is om rust uit te stralen als organisatie. "Ook al staat de tent in de fik. Want onze houding, onze energie, wordt ook door andere mensen opgepakt. Ik weet van mezelf dat ik erg toon. Als ik moe ben, vraagt men al snel: gaat het wel met je? Daar ben ik me van bewust. Zeker in zo'n roerig coronajaar, waarin mensen zich afvragen: gaan we het wel overleven? Dan is het aan mij om dat optimisme uit te dragen."

Op de vraag of Stijn het bedrijf in de toekomst gaat overnemen, geeft Rob Baan aan dat straks wel zal worden bekeken wat de familie kan brengen. "Hoe we de lijn kunnen doorzetten. Maar het bedrijf is straks zo groot dat het voor mij al te groot is. Dus je moet toe naar een directieteam; ik heb heel veel baat bij mijn CFO Robin Schaap. Je moet zo'n tent niet alleen willen runnen."

Lees hier het hele interview

Bron: InnovationQuarter

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v