Flier en Rijk Zwaan samen in precisiezaaien

09-12-2019    09:30   |    Goedemorgen

Flier Systems uit Barendrecht biedt onder meer innovatieve oplossingen voor het zaaien in trays en perspotten. Een samenwerking met onder andere groentenveredelaar Rijk Zwaan heeft geresulteerd in een nieuw zaaisysteem op papier voor de vollegrond, waarmee precisiezaaien een nieuwe dimensie krijgt.

Met het zogenoemde ‘3D-lintzaaien’ kan niet alleen de hoogste precisie in zaaien worden bereikt, maar ook in diverse patronen worden gezaaid. Dit kan mede met de SeQso Tape Seeder die wordt gepresenteerd tijdens de AgriFoodTech op 11 en 12 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Naast een presentatie 'Precisiezaaien in open veld' op donderdag 12 december om 14.00 uur, demonstreren Flier Systems en Rijk Zwaan de nieuwe zaaiband.

De demonstratie is een interessante gelegenheid om zelf te bepalen wat dit nieuwe concept in de toekomst voor uw bedrijf zou kunnen betekenen. Het uitermate precies zaaien en positioneren van zaden op een papieren lint, zou tot significante opbrengst- en diverse kwaliteitsverbeteringen kunnen leiden. Het is ook daarom dat wij u  van harte uitnodigen om de SeQso Tape Seeder te komen bekijken en met u van gedachten te wisselen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Bucon

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...

Video: Agrozone

Tijdens HortiContact 2020 ging het videoteam van Goedemorgen op bezoek bij verschillende bedrijven om hen te...