'Red je Boeketje' succesvol

'Red je Boeketje' succesvol

Sam Rohn heeft de actie 'Red je Boeketje' op touw gezet om ouderen een boeketje te schenken. Rohn heeft een bedrijf in pakketvervoer, en ging nadenken over hoe hij kon bijdragen aan de situatie bij veel siertelers en de eenzaamheid van ouderen.

"Op de bloemenveiling worden nu grote hoeveelheden bloemen weggegooid. Dat is zonde. Ik wilde iets doen voor ouderen, toen kwam dit idee. Ik zette een berichtje in een Facebook-groep en de volgende ochtend had ik al 80 bestellingen. Het ging allemaal heel snel. Binnen 24 uur stond er een website."

De hulp voor 'Red je Boeketje' komt van alle kanten. "Alle tussenpersonen doen het gratis of tegen kostprijs. Een bruidsfotograaf stuurde gratis beeld van trouwboeketten, iemand ontwierp het logo."

Het idee is simpel. Om eenzaamheid tegen ouderen tegen te gaan, kun je online een boeketje bestellen. Dat kost 15 euro. "Daarvan komt ongeveer de helft bij de teler terecht. Dat is drie keer meer dan ze normaal verdienen. Nu zijn er 4500 telers in Nederland en we kunnen de problemen niet voor hen allemaal oplossen. Maar we werken er nu met 100 en alle beetjes helpen."

Eenzaamheidsvirus
Woensdag worden de eerste boeketjes naar zorgtehuizen gebracht, vertelt Sam. "Ouderen zijn soms misschien wat minder handig met techniek. Skypen met je demente oma is lastig. Maar hiermee hopen we ze toch een beetje gelukkig te kunnen maken. Zoals onze koning zo mooi aangaf: het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v