Rabobank in Oost-Brabant zet meer in op tuinbouw

07-04-2021    09:31   |    Goedemorgen

Rabobank Oost-Brabant introduceert een nieuw specialistenteam, gericht op het verzekeren van ondernemers in de (glas)tuinbouw. Hiermee wil het samenwerkingsverband van zeven regionale banken ondernemers in deze sector nóg beter van dienst zijn. Een dergelijk initiatief is uniek in Nederland.

Het team wordt gevormd door Brigitte Vereijken, Toon Linders en René Brummans. De Risicospecialisten Verzekeren van de Rabobank in Oost-Brabant hebben alle drie een agrarische achtergrond én hart voor de branche. Ze vertellen: "De Nederlandse (glas)tuinbouw is een uiterst dynamische en succesvolle sector. Een sector die bovendien onmisbaar is voor onze kwaliteit van leven. Van ondernemers in de (glas)tuinbouw wordt behoorlijk wat gevraagd. Ze krijgen te maken met ontwikkelingen zoals verduurzaming en innovatie, maar ook met aangepaste wet- en regelgeving, schaalvergroting en toenemende concurrentie."
 
Growing a better world together
Rabobank Oost-Brabant heeft daarom besloten om nóg meer tijd en kennis beschikbaar te stellen voor de (glas)tuinbouw. "We willen met dit specialistenteam laten zien dat we oog hebben voor deze voor ons land zo belangrijke sector. Bovendien past deze stap helemaal bij het mission statement van de Rabobank: Growing a better world together. Samen willen we het wereldvoedselprobleem op een duurzame en innovatieve manier aanpakken."
 
Werkwijze
Op wat voor manier denken de risicospecialisten ondernemers te kunnen helpen? "We brengen samen met de ondernemer de mogelijke risico’s in kaart. Vervolgens kijken we hoe deze afgedekt kunnen worden. Dat hoeft overigens niet altijd een verzekeringsproduct te zijn. Preventie is minstens zo belangrijk." De verzekeringsspecialisten werken nauw samen met hun collega’s van Food & Agri om een zo compleet mogelijke dienstverlening aan te kunnen bieden. "Het is onze ambitie om klanten te adviseren en te ontzorgen. We focussen ons daarbij op de verzekerbare risico’s die de bedrijfscontinuïteit kunnen bedreigen. Daarbij draait het om risicomanagement, gecombineerd met het adviseren en verkopen van passende verzekeringen."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws