Project in beeld: Simply Fresh in India

20-11-2020    11:10   |    Goedemorgen

THEMA INSTALLATIETECHNIEK - In het kader van het actuele horti thema Installatietechniek brengen we deze week verschillende projecten onder de aandacht die recent zijn afgerond of nog lopen. Vandaag een project van Voshol voor Simply Fresh in India.

In Haiderabad, een metropool in het zuiden van India, wordt voor Simplyfresh een productiefaciliteit ontwikkeld. Simplyfresh is een voorstander van gezond en lokaal voedsel en produceert onder andere diverse sla- en koolsoorten, radijzen, wortels en kruiden.

Simply Fresh is India’s eerste kasproject op basis van biologische systemen om zacht fruit en groenten te telen, chemicaliën of pesticiden zijn niet toegestaan. Normaal worden alle groenten in open veld gekweekt maar dit heeft veel gevolgen voor de teelt zoals de vele regen die er kan vallen en de extreme hitte. Een kas kan niet alleen het gewas tegen al dit water beschermen, maar ook kan de groei veel meer beheerst worden. Daarom lijkt een Cravo A- of X-framekas de beste oplossing in India. Simply Fresh heeft al ervaring met kweken op kleinere schaal maar wil nu uitbreiden voor fase 1 zal meer dan 8 hectare kas worden ontwikkeld.
Installatie

Het project bestaat uit acht hectare met diverse kassen waar de klimaat- en wateroplossingen van Priva worden toegepast. Priva levert waterdoseersystemen, ontsmetters en procesautomatisering. Voshol heeft de voorbereiding op zich genomen en heeft de supervisie over het project en de Priva installatie en automatisering. Momenteel verloopt de installatie op afstand vanwege het reisverbod in verband met Covid.

Meer achtergrondinformatie betreffende het project Simply Fresh lees je hier. Bekijk hier foto's van het project.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws