'Groene uitdaging' Marley Spoon

12-07-2017    09:30   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Marley Spoon, leverancier van maaltijdboxen, start de 'Eat Green Challenge’: een campagne met als doel bewuster nadenken over het eten van vlees. Van juni tot en met augustus worden klanten uitgedaagd om minstens één vleesgerecht in hun wekelijkse Marley Spoon maaltijdbox te vervangen door een vegetarisch gerecht.

Duurzaam leven betekent niet alleen je afval scheiden en met je canvas-tas naar de supermarkt, meent Marley Spoon. Duurzaamheid betekent ook bewust zijn van seizoensingrediënten en een kritische blik werpen op waar je vlees en gevogelte nou eigenlijk vandaan komt. Marley Spoon start daarom de 'Eat Green Challenge’: een campagne met als doel bewuster nadenken over het eten van vlees. Van juni tot en met augustus worden klanten uitgedaagd om minstens één vleesgerecht in hun wekelijkse Marley Spoon maaltijdbox te vervangen door een vegetarisch gerecht. Voor ieder 'Eat green’ gerecht dat besteld wordt doneert Marley Spoon €0,10 aan de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. "Gedurende de zomermaanden draagt elke stap een beetje bij aan het milieu, én aan eigen goede gezondheid. Dankzij bijzonder creatieve recepten eet je gevarieerde 'Eat Green’-gerechten, bomvol groene eiwitten, zoals rode- of groene linzen, bonen of quinoa. Marley Spoon zet zo de groene superkrachten en ook biologische kwaliteit in de schijnwerpers. Marley Spoon bewijst hiermee hoe gemakkelijk het is om snel en efficiënt bij te dragen aan een meer duurzame planeet."

De uitstoot van broeikasgassen vormt een zware belasting voor het milieu. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verklaart dat 25% van al deze uitstoot veroorzaakt wordt  door de voedselproductie, waarvan dierlijke producten zowaar  meer dan de helft, namelijk 55% voor hun rekening nemen. Wie met Marley Spoon meedoet aan de 'Eat Green’-campagne door één vleesgerecht te vervangen door een 'Eat Green’-gerecht, draagt direct bij aan een beter klimaat. Ter illustratie: een BBQ met 6 biefstukken resulteert in een CO2-uitstoot van 18kg, wat  gelijk staat aan impact op het milieu van 120 km autorijden. Marley Spoon is deze campagne gestart aan het begin van de zomer, precies voordat het BBQ-seizoen startte. Geen nood tijdens de grill-maanden: er staan namelijk ook bijzondere ‘Eat Green’ BBQ recepten op het menu waardoor ook alle BBQ-momenten zonder twijfel gevuld zijn met (groene) eiwitten. Neem bijvoorbeeld de aubergine-tofu kebab of de geroosterde courgette met sumakdressing of de labne met saliehummus.

"Genieten en verantwoordelijkheid nemen horen voor ons samen te gaan. We zijn verantwoordelijk voor alle producten die we nuttigen. Met onze 'Eat Green’ challange lanceren we een ambitieus project waarbij elke kleine stap bijdraagt aan de reductie van broeikasgassen", aldus Fabian Siegel, CEO van Marley Spoon.

De 'Eat Green’ gerechten zijn gedurende de hele zomer op www.marleyspoon.nl te bestellen. Na afloop van de campagne zal Marley Spoon naar buiten treden met de gemeten resultaten inclusief de impact hiervan op het klimaat. Ook wordt dan het uiteindelijk behaalde bedrag voor het goede doel bekend gemaakt. De campagne loopt van juni tot eind augustus. Kijk voor meer informatie op stories.marleyspoon.nl/eatgreen


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Regels ACM eerlijke claims

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld voor duurzaamheidsclaims die bedrijven...