'Samen met andere partijen goede dingen doen'

13-06-2016    12:57   |    Dico Drost

Een weblog van Dico Drost, directeur bij Grandioos Groen BV, een concept om kweker en consument te verbinden in samenwerking met de vakhandel. Hij schrijft deze weblog exclusief voor de GroenteNetten en SierteeltNetten.

Na een druk voorjaar is er wat meer tijd voor familie zaken. Dus op zaterdagmorgen met mijn dochter van 16 maanden boodschappen doen. Voor mij een nieuwe belevenis. Bij de bakker een korstje brood, bij de slager een plakje worst. Ik merkte dat zij het net zo leuk vond als ik.

Toen we thuiskwamen, was het rond 12 uur en tijd voor een lekkere lunch met vers en nog warm brood, lekker beleg en een vers sapje erbij. De zaterdageditie van het FD is leuk om te lezen. Extra dik en meer content dan normaal. Met aandacht lees ik de column van Meiny Prins, ceo van Priva. Zij schrijft dat bij vele bestuurders het uitkeren van dividend een hogere prioriteit heeft als vele duurzame gedachten.

Expliciet werd een bizarre uitspraak van Ben van Beurden, een topman bij Shell, besproken. Shell zit in een spagaat zit als het gaat om keuzes voor de toekomst. De volgende pagina is een extra bijlage van het FD genaamd 'Morgen'. Deze editie sla ik open en tref hier een artikel over Adidas. Adidas maakt schoenen van plastic-soep op zee. Voor de kust van Afrika heeft Adidas plastic opgevist. Per schoen zijn 16,5 plastic flessen en 13 gram visnet verwerkt. Nu heb ik enige tijd geleden gelezen dat Adidas behoorlijk achterloopt op Nike. Bij mij rijst dan de vraag, is dit een commerciële stunt of zit het in de genen van het bestuur van Adidas om de goede dingen te willen doen? En hoever zouden we komen als Shell en Adidas samen de goede dingen gaan doen?

Persoonlijk denk ik dat je als bedrijf alleen nog maar recht van bestaan hebt als je samen met andere partijen de goede dingen kan doen. Ook binnen de horti-sector past deze mening voor mij.

Reageren op deze blog? Mail uw reactie naar redactie@tuinbouwcommunicatie.nl o.v.v. 'reactie blog' + de naam van de blogger. Reacties worden door de redactie beoordeeld alvorens deze onder de blog worden gepubliceerd.

Wilt u ook met enige regelmaat een weblog schrijven? Stuur dan een mail naar redactie@spam-protecttuinbouwcommunicatie.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws