Producten Modiform te bekijken in 3D en AR

04-07-2022    09:48   |    Goedemorgen

Een nieuw seizoen, een nieuwe catalogus én een nieuwe manier van producten bekijken! De digitale catalogus 2022-2023 van Modiform is gelanceerd. De catalogus staat boordevol prachtige en duurzame producten.

Modiform heeft de ambitie om de tuinbouwbranche duurzaam te veranderen en de materialenkringloop te sluiten. Daarom zijn de producten van het Leusdense bedrijf zó ontworpen en geproduceerd dat het automatisch duurzame én bedrijfstechnisch de beste keuzes zijn. Een groot aantal producten zijn driedimensionaal (3D) in augmented reality (AR) te bezichtigen. Na het scannen van de QR-codes verschijnen de trays en potten waar je maar wilt. 
 
Duurzaam zonder concessies
John van der Maarel (Sales Director Modiform): “Bij elke beslissing die we nemen, bij elk product wat we ontwerpen en produceren, staat duurzaamheid centraal. We doen daarbij geen concessies aan de kwaliteit, het gebruikersgemak en het toevoegen van waarde voor onze afnemers. We presenteren in deze catalogus een grote greep uit ons assortiment en de producten die bijdragen aan onze ambitie Horizon2025. Op www.modiform.com staat de digitale, klikbare catalogus en kan iedereen met de QR-codes een deel van de producten niet alleen in 3D maar óók in AR bekijken. Hiermee wordt een product draaiend in de ruimte naar keuze, bijvoorbeeld op uw kweektafel getoond. Op naar een succesvol seizoen!”
 
Nieuwe verzendoplossingen voor online kanaal  
Eén van die in 3D te bezichtigen producten is de clampack. Een nieuw product wat inspeelt op de almaar groeiende behoeften van consumenten om online planten te bestellen. Met de clampack en in-box trays heeft Modiform een 100% recyclebare en plasticvrije verzendoplossing ontwikkeld, die naadloos aansluit op de vraag van de consumenten. Potplanten kunnen nu duurzaam en efficiënt verzonden worden!  
 
Trays: duurzaam en efficiënt  
Efficiëntie in de tuinbouw hangt nauw samen met standaardisatie. Met de duurzaam geproduceerde transporttrays die passen in een geautomatiseerde omgeving, dragen we automatisch bij aan een betere wereld. En door het in-house recyclen van retour gekomen PS-trays van kwekers - waarvoor ze een goede vergoeding ontvangen- sluit Modiform de materialenkringloop. De propagation trays zoals de bomen -en multi- en paperplugtrays zijn zo ontworpen dat ze niet alleen automatisch te verwerken zijn, maar dat er ook een maximale belading mogelijk is. Daarnaast wordt de vermeerdering geoptimaliseerd door de goede ontwatering en beluchting en het tegengaan van wortelhechting. Ook de nieuwe ecoExpert-potten zijn ook automatisch te verwerken. Deze lijn is gemaakt van 100% gerecycled FSC-karton en is na gebruik volledig natuurlijk afbreekbaar. Veel van de ecoExpert transporttrays met een ontheffing kunnen gebruikt worden voor de klok. Handig als de planten via de veiling verhandeld worden.
 
Alleen nog recyclebare potten en packs  
In de catalogus staan alleen nog maar circulaire potten; de R&R potten zijn gemaakt van 100% gerecycled PP materiaal. Ook dit jaar zijn de stijltrends weer omgezet naar nieuwe trendkleuren voor de Thomsen spuitgietpotten. Bekijk ze op pagina 40. Daarnaast biedt Modiform vanaf nu uitsluitend recyclebare packs gemaakt van het basismateriaal PET transparant groen of PS cool grey. Deze kunststoffen zijn afkomstig van respectievelijk afgedankte groene PET-flessen en koelkasten. Klanten maken hiermee automatisch een duurzame keuze. Zo sluit Modiform de materialenkringloop automatisch samen met klanten. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Biobased bouwen

Op 2 juni organiseerden Greenport West-Holland en SIGN een seminar over 'Biobased Bouwen & Huisvesten'. De...