Prinsesjes en Pia Douwes dopen tulp 'Make-A-Wish'

Prinsesjes en Pia Douwes dopen tulp 'Make-A-Wish'

Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend hebben maandag, als echte prinsesjes, een nieuwe, rode tulp gedoopt: Tulipa 'Make-A-Wish'.

Aan de vooravond van het tulpenseizoen 2020 wordt daarmee het 30-jarig jubileum van Make-A-Wish Nederland gevierd. Bij de doop zijn de wenskinderen geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en Hanneke Verburg, algemeen directeur van de stichting. De nieuwe bloem is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers. Op zaterdag 18 januari, Nationale Tulpendag, geven de prinsesjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openen ze om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen. Iedereen mag er gratis een bosje plukken.

Kenmerken
De nieuwe tulp heeft een intense, rode bloemkleur met een stevige steel (lengte 38 cm) en de bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 cm. Tulpenpromotie Nederland (TPN) zorgt dat de naam van de nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. De tulp is afkomstig van kwekerij Smit Flowers uit Spierdijk. De nieuwe tulp zal vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar zijn.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v