'Ambitie Hollandbuy is zeker ook sierteelt'

26-08-2016    10:56   |    Ellis Langen

Het is nog niet duidelijk wanneer er verse groenten- en fruitproducten en ook sierteeltproducten kunnen worden toegevoegd aan het assortiment van de webwinkel Hollandbuy, de online verkoop van Nederlandse voedingsmiddelen in China, die vorige week van start ging. "Maar dat is natuurlijk wel de ambitie van Holland Center China", zegt Annette van de Wetering die de communicatie doet voor het Holland Center China.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat Hollandbuy onlangs live is gegaan. In het assortiment zitten nu nog geen groenten en fruit en sierteeltproducten. Het platform Alibaba, het enorme netwerk die de logistiek voor de webwinkel regelt, heeft echter nog geen logistiek apparaat dat is afgestemd om verse producten uit Nederland via de webwinkel te verkopen en koel te transporteren naar de Chinese consument.

"Het doel van het Holland Center is wel degelijk dat ook vers aan het assortiment wordt toegevoegd. Hollandbuy staat in de Chinese markt hoog aangeschreven. De verse producten uit Nederland die daar in de toekomst op verkocht gaan worden, moeten kwalitatief van hoge kwaliteit zijn ook ook veilig", aldus Van de Wetering. De initiatiefnemers van Hollandbuy gaan eerst ervaring opdoen met het huidige assortiment en daarna wordt het assortiment volgens Van de Wetering uitgebreid met andere producten, waaronder op den duur Nederlandse groenten en fruit en sierteeltproducten. Ze kan echter geen termijn noemen waarop dit voor verse groenten en fruit en sierteeltproducten het geval zal zijn.

Partners binnen Holland Center China
Het Holland Center in China is een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende Nederlandse agrifood- en tuinbouwbedrijven met als doel het succesvol zakendoen in en met China te vergroten. Partner aan Chinese zijde en directeur van het centrum is Edward Zhu, zelf succesvol ondernemer als eigenaar en ceo van de CHIC Group en tevens voorzitter en boegbeeld van de Agribusiness Association van CEIBS, de nummer één business school in China.

Het Holland Center China is gestart met bedrijven uit de agrifood- en tuinbouwbedrijven waaronder onder andere de tuinbouwgerealteerde bedrijven Priva (klimaattechnologie in de tuinbouwkas), Rabobank (financiering), Wageningen Academy en Univeg (groenten en fruit). Bedrijven die er later zijn bijgekomen zijn onder andere Aviko (aardappelprodukten), Dalsem (kassenbouw), Qlip (food safety testen), Struik Foods (soepen) en Wageningen UR (onderzoek en onderwijs).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws