Online open dagen bij Tesselaar Alstroemeria

Online open dagen bij Tesselaar Alstroemeria

Jaarlijks in mei organiseert H.M. Tesselaar open dagen, waar de Nederlandse exporteurs en handelaren welkom zijn op het bedrijf in Heerhugowaard om de nieuwste Alstroemeria soorten, teeltontwikkelingen en de veredelingspijplijn van dichtbij te volgen. Vanwege alle maatregelen rondom het Corona virus heeft H.M. Tesselaar besloten de open dagen dit jaar online te presenteren.

Bijzondere noviteiten, belangrijke teeltinnovaties, de weg naar Planet Proof en een sneak preview van aankomende variëteiten zijn door het bedrijf samengevat in een 2 minuut durende videopresentatie. Bekijk hier de video.

n de nieuwe kassen gebruikt de kwekerij diffuus glas voor een betere lichtspreiding. Dit resulteert in zwaardere kwaliteit en een toename in de productie van de Alstroemeria's. De helft van het glasareaal wordt inmiddels belicht met LED. Dit geeft meer licht per kw stroom en verduurzaamt de teelt door een lager energieverbruik per steel. Naast de bestaande keurmerken zet HM Tesselaar zich in voor 'On the way to Planet Proof', een keurmerk van stichting Milieukeur. Dit keurmerk vereist strenge maatregelen van bloementelers.

Omdat duurzaamheid hoog op de agenda staat bij HM Tesselaar slaagt de kwekerij er inmiddels in om met roofmijten voor insectenbestrijding, compost voor bemesting en LED verlichting om de kassen te verlichten, grote stappen in de goede richting te zetten.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v