Omzet Veiling Rhein-Maas stijgt licht in 2019

Omzet Veiling Rhein-Maas stijgt licht in 2019

De productomzet van de Duitse bloemen- en plantenveiling Veiling Rhein-Maas is in 2019 licht gestegen van 348 miljoen naar bijna 350 miljoen euro. De fysieke klok blijft het belangrijkste verkoopkanaal op de marktplaats in Straelen-Herongen en realiseerde in 2019 een stijging van de productomzet van bijna 2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De kerstverkoop in 2019 verliep uitstekend, met als resultaat dat Veiling Rhein-Maas de hoogste omzet in december behaalde sinds de oprichting van het bedrijf in 2010.

Het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop blijft zich positief ontwikkelen en realiseerde in 2019 een omzetstijging van meer dan 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. Veel aanvoerders van snijbloemen bieden hun producten al via klokvoorverkoop aan, maar er is nog ruimte voor een verdere verhoging vanuit de aanvoerders van tuinplanten.

Sinds december 2019 hebben de klanten van de marktplaats de mogelijkheid, de voor maandag in klokvoorverkoop aangeboden producten al op zaterdag te reserveren. Het aandeel van Kopen-Op-Afstand in de totale omzet van de veiling bedroeg in 2019 bijna 30%. Dat betekent een lichte stijging ten opzichte van het voorgaande jaar.

In 2019 zijn al de eerste onderhouds- en moderniseringsmaatregelen in de afmijnzaal uitgevoerd. Sinds november 2019 zijn de bedieningselementen op alle tribuneplaatsen gemoderniseerd. Dit jaar zal Veiling Rhein-Maas verder investeren in de afmijnzaal. Zo zal bijvoorbeeld het complete klokfront in LED-uitvoering worden omgebouwd.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v