Nieuwe editie autonome kas met tomaten

21-05-2019    10:20   |    Goedemorgen

De Autonomous Greenhouse Challenge krijgt een tweede editie. De teams worden nu uitgedaagd om met kunstmatige intelligentie op afstand tomaten te produceren. Wageningen University & Research (WUR) en Tencent nodigen teams uit zich aan te melden.

Tijdens de eerste editie van de Autonomous Greenhouse Challenge in 2018 gingen vijf internationale teams aan de slag met de autonome teelt van komkommer. Gedurende 4 maanden werd de teelt met AI-algoritmen geregeld. Het winnende team - Team Sonoma - haalde betere prestaties dan telers met 10 jaar ervaring.

Cherrytomaat
Het doel is om in de WUR-kassen in Bleiswijk binnen 6 maanden een cherrytomaat te producten met een hoge kwaliteit, hoge productiviteit en een hoge efficiëntie. Elk team kan gegevens uit de kassen gebruiken en koppelen aan hun eigen algoritmen. Ook mogen zij eigen sensoren of camera's ophangen in de kas.
Teams moeten bestaan ​​uit experts met een bewezen achtergrond op verschillende gebieden, zoals kunstmatige intelligentie, sensortechnologie, gewasfysiologie en tuinbouwproductie. Tenminste één teamlid moet student zijn.

Deelnemen
De inschrijving is open van 22 mei tot 15 juli 2019. In september is er een pre-hackaton en van december tot mei 2020 draait het experiment. Informatie over de International Autonomous Greenhouse Challenge en over hoe je je kunt registreren, is te vinden op www.autonomousgreenhouses.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...