Nieuwe directeur veredeling bij Van Zanten Breeding

14-05-2021    09:30   |    Goedemorgen

Joost Kos start per 1 juli 2021 als directeur Veredeling & Ontwikkeling binnen Van Zanten Breeding. Kos is geen onbekende binnen het bedrijf. Hij was in het verleden ruim 13 jaar actief binnen Royal Van Zanten. De aanstelling van Joost Kos is voor Royal Van Zanten een belangrijke stap voor verdere internationale groei op het gebied van veredeling in de sierteelt.

Maarten Goos, algemeen directeur Royal Van Zanten, is blij met de komst van Joost Kos, die aandeelhouder wordt en toetreedt tot het MT: “Joost brengt diepgaande kennis mee en uitgebreide ervaring met relevante ontwikkelingen in de tuinbouwsector. Samen met het team zullen we onze strategie voortvarend verder uitrollen en onze unieke propositie richting de markt verstevigen.”

Kennis en ervaring
Joost Kos heeft ruime internationale ervaring op het gebied van veredeling en R&D. Hij studeerde Plantenveredeling aan Wageningen University. Vervolgens werkte hij onder andere als Hoofd Veredeling & Research en Adjunct-Directeur bij Van Zanten Plants. Kos vervolgde zijn loopbaan bij Syngenta waar hij meer dan 15 jaar heeft gewerkt. De laatste 9 jaar was Joost Global Head Flowers R&D. In die functie was hij verantwoordelijk voor R&D en voor ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de strategie van deze business unit. Kos is een people manager. Hij kijkt ernaar uit om samen met zijn team het grote potentieel dat hij in Royal Van Zanten ziet te ontwikkelen: "Royal Van Zanten is een prachtig bedrijf. Samen met
het team wil ik bouwen aan de toekomst en allereerst onze klanten blij maken. Dan volgt het resultaat vanzelf. Bij Royal Van Zanten word ik aandeelhouder, zo kan ik mee-ondernemen, dat geeft mij extra energie.”

Royal Van Zanten is als een innovatief veredelingsbedrijf een belangrijke speler op de internationale sierteeltmarkt. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen, en een upgrade van technologie en faciliteiten. Daarmee is het bedrijf klaar voor de toekomst. Maarten Goos: “Onze mensen werken met zóveel passie en plezier, dat willen we doorgeven in de markt. In de komende jaren blijven we onze organisatie verbeteren en zullen we internationaal groeien. Joost Kos heeft daarin als Directeur Veredeling & Ontwikkeling een cruciale rol.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws