Nederlandse kas in gebruik genomen in Vietnam

Nederlandse kas in gebruik genomen in Vietnam

Afgelopen vrijdag vond op Nam Cau Kien Industrial Park heen inhuldigingsceremonie plaats voor een Nederlandse kas die daar is gebouwd.

De ontwikkeling van high-tech tuinbouw, wetenschappelijke en technologische innovatie wordt beschouwd als een van de belangrijkste oplossingen in Vietnam. Het land wil wetenschap en technologie toepassen om uitdagingen in de land- en tuinbouwontwikkeling op te lossen. Het gaat daarbij om technologieën als biotechnologie, kastechnologie, druppelirrigatietechnologie, sensortechnologie en automatisering. Internet of Things (IoT) helpt de land- en tuinbouw bovendien kosten te besparen, de productiviteit te verhogen, de kwaliteit van landbouwproducten te verbeteren en het milieu te beschermen. Aan de andere kant helpt high-tech land- en tuinbouw boeren en telers om proactief te zijn in de productie, seizoensinvloeden te overwinnen, de afhankelijkheid van weer en klimaat te verminderen en te voldoen aan de marktvraag naar kwaliteitslandbouwproducten.

Nederland - Vietnam Horticulture Business Platform (NVHBP) is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, onderzoeksinstituten, overheidsorganisaties van Nederland en Vietnam op het gebied van gewasproductie. De vereniging is de combinatie van kennis, technologie en ervaring van de gehele tuinbouwwaardeketen in Vietnam en Nederland. Samenwerking is de kern waar leden samenwerken om langdurige relaties op te bouwen door het delen van expertise en middelen om bij te dragen aan de groeiende markt van Vietnam en door het delen en commercialiseren van Nederlandse teelttechnologieën te promoten en te delen.

Nam Cau Kien Industrial Park werkt al lange tijd samen met het Netherlands - Vietnam Horticulture Business Platform (NVHBP) om hightech land- en tuinbouwproductietechnieken toe te passen bij Nam Cau Kien. Nam Cau Kien Industrial Park zal een stevige stap zetten in het promoten van de voordelen van natuurlijke omstandigheden en lokale mogelijkheden om de noordelijke economische sleutelregio, de Red River Delta-regio, de Northern Coast-regio en nationale integratie te verbinden om een ??keten van schakels te vormen vanaf de productie, verwerking tot productconsumptie; het bouwen van handelsmerken en merken promoten om de waarde van goederen en het inkomen voor mensen te verbeteren. Tegelijkertijd wil het het belang benadrukken van onderzoek en toepassing van geavanceerde technologieën, geavanceerde technologieën en moderne informatietechnologie om de toegevoegde waarde, productiviteit, kwaliteit en productconcurrentievermogen op de binnenlandse markt en export te verbeteren. De ingebruikname van de nieuwe kas is een belangrijke stap hiertoe.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v