Nederlandse bloemen voor Russische topvrouwen

Nederlandse bloemen voor Russische topvrouwen

Nederlandse bloemen kregen volop aandacht in een onlineconferentie die 4 maart 2021 werd georganiseerd door de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Rusland. Thema van deze conferentie was vrouwelijk leiderschap in corona-tijd.

De aanleiding om de onlinebijeenkomst te organiseren was Internationale Vrouwendag (8 maart). Ruim 70 deelnemers uit de zakelijke sector, maar ook uit de culturele en andere sectoren luisterden naar een inleiding van de Nederlandse ambassadeur in Rusland, Gilles Beschoor Plug. Daarna was het woord aan een drietal vrouwelijke Russische sprekers, onder wie de vice-president COG Russia van Shell.

Een dag voor de conferentie liet Natasja Mironova van het Nederlandse bedrijf Sobolj B.V. door Russische topbloemisten een prachtig boeket met Nederlandse bloemen bezorgen bij de drie sprekers. De opdracht was om dit boeket in beeld te plaatsen om zo een vriendelijker en vrouwelijker beeld te creëren bij de onlinepresentatie.  Dat dit een succes was, bleek wel uit de enthousiaste reacties van de sprekers en deelnemers.  "De bloemen verhogen vandaag mijn geluksniveau, ik geniet echt van de pracht ervan", aldus één van de sprekers.

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag zullen veel Russische bedrijven hun medewerksters een mooi boeket schenken, maar Natasja Mironova ziet ook dat er veel potentie is de zakelijke markt in Rusland verder te ontwikkelen. Zeker als na een periode van veel thuiswerken straks weer congressen en evenementen zullen worden georganiseerd, zijn er kansen om met Nederlandse bloemen de podia, zalen en vergaderkamers aan te kleden.

Natasja kreeg de gelegenheid ook een bijdrage te leveren aan deze conferentie door het vertonen van een bijna zes minuten durend filmpje over hoe platform Flower Experience van Sobolj bijdraagt aan de beleving van Nederlandse bloemen in Rusland. De chrysanten van meer dan 200 kwekers die zich verenigd hebben in Just Chrys en ook kleurrijke tulpen van diverse Nederlandse telers werden in het zonnetje gezet. "Ik ben er erg trots op dat ik de gelegenheid heb gekregen voor dat interessante publiek niet alleen iets over mijzelf en mijn bedrijf te vertellen, maar ook nu weer door middel van bloemen Nederland en Rusland dichterbij elkaar te brengen", vertelt Natasja Mironova.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v