Nederlandse bloemen tijdens Koningsreceptie Parijs

04-05-2016    09:15

Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander organiseerde de Nederlandse ambassade op 28 april de Koningsreceptie in de Parijse residentie van de ambassadeur. LM Flower Fashion verzorgde de bloemrijke aankleding.

LM Flower Fashion werkt inmiddels vier jaar nauw samen met de Nederlandse ambassade in Parijs en vertegenwoordigd de Nederlandse producten tijdens bijzondere gelegenheden. Vanuit de bij LM Flower Fashion aangesloten kwekers zijn producten ter beschikking gesteld ter promotie van hun product en bedrijf.

Koningsreceptie
Op donderdag 28 april jl. werd ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander de Koningsdag gevierd in de Parijse residentie met Franse en Nederlandse professionele contacten. Met het Nederlands voorzitterschap van de EU en het recentelijk Staatsbezoek van het Koningspaar aan Frankrijk werd er met een terugblik gesproken over deze gelegenheden. Ruim 300 gasten werden verwelkomd met een breed netwerk van diplomaten en ondernemers. Als eregast van de receptie onderschrijft de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken, Harlem Désir, het belang van de Nederlandse-Franse samenwerkingen. De Nederlandse erewacht, bloemen en planten maakte het Oranjefeest compleet.

Nederlandse bloemen
Voorheen vond ieder jaar tijdens Koninginnedag de Tulpenreceptie plaats in de Parijse residentie. Rond de troonswisseling in 2013 werd LM Flower Fashion gevraagd voor het verzorgen van de Nederlandse bloemen tijdens, voortaan, de viering van Koningsdag. Na een stylingplan ingediend te hebben, was het resultaat tijdens de viering daar en maakten de Nederlandse bloemen net als voorgaande jaren een grote indruk op de internationale gasten. LM Flower Fashion nodigde tevens bloemisten uit Parijs uit voor de Koningsreceptie en de bloemiste van het presidentieel paleis Élysée waarmee contact is ontstaan tijdens het Staatsbezoek in maart. De bloemisten lieten zich inspireren door de Nederlandse bloemen en maakten kennis met de voor hun soms nieuwe producten van de Flower Fashion kwekers.

Oranje en rood-wit-blauwe bloemen
De residentie werd feestelijk gedecoreerd met bloemen in de Koninklijke oranje kleur en de rood-wit-blauw driekleur met bloemen. Naast de officiele erewacht van de marechaussee werd een ereboog van bloemen in de kleuren oranje en wit gerealiseerd als entree. Het entrée en de bibliotheek, waar het ontvangst plaatsvond, werd ook gedecoreerd in oranje tinten. Om de Nationale driekleur via de kamers te uiten, werd de salon in rode tinten gedecoreerd, de prachtige muziekkamer werd feestelijk in wit tinten gestyled en de dinerkamer straalde met blauwe en witte bloemen in Delfts blauw aardewerk.

De volgende bloemen werden gebruikt: Pearl Avalanche en Avalanche rozen van Meijer Roses, Cymbidiums van HVS Orchids, Fabulous Hydrangeas van Vollering Hydrangea, bloesemtakken van My-Blush, Vanda bloemen en planten van Anco pure Vanda, Phalaenopsis planten van Sion, pioentulpen en pioenrozen van My-Peony, Phalaenopsis bloemen van Walter Grootscholten Orchids, chrysanten van Zentoo, fashion rozen van Primera Fashion Flowers en een selectie van exclusieve zomerbloemen van Marginpar. Bloemen van een aantal Nederlandse kwekers werden toegevoegd waaronder gerbera’s van LG Flowers (Choicy Gerbera), Evanty Anthuriums, De Haas Callas, lelies van Bredefleur, Red Eagle rode rozen van Arend Roses, Mulder Asparagus, hyacinten van G. de Wit, tulpen van Arjan Smit Spierdijk en Hobaho Lisse. Alle producten werden in Parijs geleverd via Hilverda de Boer.

Foto: LM Flower Fashion


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws