Mona Lisa Pink vervangen

Mona Lisa Pink vervangen

Twintig jaar geleden werd de chrysant Mona Lisa Pink geďntroduceerd op de Nederlandse markt. Mona Lisa was in die tijd baanbrekend door de sterke transporteerbaarheid. Nu moet een doorontwikkeld ras de Mona Lisa Pink doen vergeten.

Dat laat veredelaar Dekker Chrysanten weten. "Mona Lisa Pink was een van de eerste rassen die goed getransporteerd kon worden over verre afstanden. Mede door de koude tolerantie van het ras werd Mona Lisa ook in andere teeltgebieden breed opgepakt. Gedurende die jaren heeft Mona Lisa haar steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse chrysantenteelt. Maar gelukkig ontwikkelt genetica door en dit heeft tot resultaat dat Fianna het ras Mona Lisa Pink doet vergeten."

De sterke eigenschappen maken Fianna zeer geschikt voor elk marktsegment, aldus Dekker Chrysanten.  Denk aan houdbaarheid, de zeer makkelijke verwerking, de goede vulling, de stabiele kleur en de hoge uniformiteit. In de markt heeft dit tot gevolg dat Vitaflor in week 22 de laatste Mona Lisa Pink oogst. Wegens de gevolgen van Covid-19 neemt Vitaflor een pauze in de productie. Eind juli, begin augustus start Vitaflor met het oogsten van Fianna."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v