Jongeren als ambassadeur

11-04-2019    10:15   |    Goedemorgen

De glastuinbouwsector zit te springen om jong talent, maar niet veel jongeren kiezen voor een carrière in de glastuinbouwsector. Daarom start Glastuinbouw Nederland binnenkort met het project 'Jongeren als ambassadeur'. De kick-off is op 15 april.

Uit onderzoek uit 2018 van Colland Arbeidsmarkt blijkt dat jaarlijks maar liefst 8880 medewerkers de glastuinbouwsector uitstromen. Daar tegenover staat een instroom van slechts 7930 nieuwe medewerkers. 67% van het aantal medewerkers dat uitstroomt zijn jongeren tot 25 jaar. Zij zien het werk in de sector meer als een vakantiebaan in plaats van 'een echte baan'. Uit het onderzoek blijkt dat scholieren en studenten geen reëel beeld hebben van wat de glastuinbouwsector te bieden heeft qua banen en mogelijkheden. Daarom start Glastuinbouw Nederland het project ‘Jongeren als ambassadeur’.

Verleiden
Het project wil aan de ene kant scholieren en jongeren die in de sector werken of in de sector hebben gewerkt verleiden om in hun netwerk onze ambassadeur te zijn en aan de andere kant telers ervan bewustmaken dat zij een belangrijke positie en rol hebben. Zij kunnen de jongeren die in het bedrijf werkzaam zijn verleiden om de sector te zien als aantrekkelijke werkgever.

Kick-off
Sjaak van der Tak geeft tijdens de kick-off een toelichting op het belang van het thema arbeid voor de toekomst van de glastuinbouw. De ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland licht het meerjarenbeleidsplan toe en gaat in het bijzonder in op de zes speerpunten voor 2019. Projectleider Agnes van den Berg vertelt over de opzet van het project.
De kick-off vindt plaats van 16.30 tot 18.00 uur bij Glastuinbouw Nederland: Louis Pasteurlaan 6, 2719 EE, Zoetermeer. Aanmelden kan via deze link.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Bollen geplant op Keukenhof

Om Keukenhof en het bloembollenvak een hart onder de riem te steken, hebben Foeke Gardenier en Sam van Egmond...

NAGF stopt na 5 jaar

Na vijf jaar komt er op 1 januari 2022 een eind aan het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). NAGF...