Meer onderzoek overname sierteeltvervoerders

Meer onderzoek overname sierteeltvervoerders

FloraHolland wil drie vervoerders van bloemen en planten overnemen. Het gaat om de bedrijven De Winter, Wematrans en Van Zaal. De gezamenlijke activiteiten brengen zij onder in het nieuwe bedrijf Floriway. De Autoriteit Consument & Markt kan mogelijke problemen voor de concurrentie bij het vervoer van bloemen en planten niet uitsluiten en wil meer onderzoek naar deze overname doen.

De Autoriteit Consument & Markt zal de markt voor het vervoer van bloemen en planten onderzoeken en de positie van de nieuwe combinatie Floriway daarop. Ook zal onderzoek worden gedaan naar de markt voor de handel van sierteeltproducten en de positie van FloraHolland op deze markt.

Als FloraHolland een dominante positie heeft op de handel van sierteeltproducten, zou de veilingorganisatie deze positie kunnen gebruiken om Floriway te bevoordelen en concurrerende sierteeltvervoerders af te schermen van de markt. Dit zou negatieve gevolgen kunnen hebben op de prijs, kwaliteit en innovatie van het vervoer van bloemen en planten.

Eén van de vragen hierbij is of de mogelijkheid van rechtstreekse handel zónder tussenkomst van FloraHolland of vergelijkbare handelsplatformen, voldoende concurrentiedruk uitoefent op de veilingorganisatie.

Bron: AgriHolland / ACM

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v