Samenwerking tussen Plantion en VBW

28-08-2015    11:01

Plantion en brancheorganisatie VBW gaan met elkaar samenwerken met als doel de bloemistenbranche in Nederland verder te ontwikkelen en het rendement van bloemisten te optimaliseren.

Dat melden beide partijen. Aan gezamenlijke klanten wordt een breed ondersteunings- en ontwikkelprogramma geboden, dat moet leiden tot meer ondernemerschap en klantgerichtheid in de branche. 

Het ondersteuningsprogramma zal o.a. bestaan uit trainingen, workshops en andere vormen van (persoonlijke) ondersteuning voor klanten van Plantion die lid zijn van VBW. Daarnaast zullen beide partijen gaan samenwerken op het vlak van promotie, waarbij er links zullen worden gelegd tussen de promotieprogramma’s Mijn Bloemist (VBW) en Kleurrijkeverhalen.nl (Plantion). 
Plantion-klanten die nog geen lid zijn van VBW, krijgen de mogelijkheid om een jaarlang gratis kennis te maken met VBW, zodat ook zij van alle gezamenlijke activiteiten kunnen profiteren. Marco Maasse, directeur van VBW: “Plantion is een prachtig bedrijf, dat veel bloemisten (en andere klanten) daadwerkelijk ondersteunt middels een prima inkoopvoorziening, breed assortiment en persoonlijke benadering. VBW ziet het als een grote kans om samen met Plantion de aangesloten bloemisten bedrijfsmatig verder te helpen. Stimulering van ondernemerschap, focus op de klant en marketing, gezamenlijke marktbewerking, versterking vakmanschap en nieuw vakonderwijs zijn ingrediënten die Plantion en VBW beiden belangrijk vinden voor de bloemist. Samen willen we onze schouders zetten onder een betere toekomst voor de bloemist. Wij zijn trots dat we dit partnership met Plantion nu gestart zijn.”Peter Bakker, algemeen directeur Plantion: "VBW is bestuurlijk een belangrijke factor in onze sector. Zij komen op voor de belangen van de bloemist en zijn met hun netwerk en lobby in staat een vuist te maken. Daarnaast zijn ze dagelijks actief met het verbeteren van de verkooplocaties van bloemisten, met als doel bloemen en planten optimaal onder de aandacht van de consument te brengen. Zonder een goed georganiseerde handel kunnen de leden (kwekers) van Plantion niet bestaan. De samenwerking tussen Plantion en VBW levert dan ook voordeel op voor zowel de bloemist als de kweker."VBW is de brancheorganisatie voor de gevestigde Nederlandse bloemendetailhandel. Plantion in Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Regels ACM eerlijke claims

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vuistregels opgesteld voor duurzaamheidsclaims die bedrijven...