Maarten Moerman Koninklijk onderscheiden

22-05-2019    08:45   |    Goedemorgen

Maarten Moerman uit De Lier is dinsdag Koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bij zijn afscheid van Intergreen B.V.

Maarten Moerman werkte sinds 1986 als Hoofd Kwaliteitsdienst van Intergreen B.V. (Dutch Flower Group). In zijn functie heeft hij wetenschappelijke onderzoeken begeleid naar alternatieven voor potgrond, het beperken van botrytis bij snijbloemen en het realiseren van de beste keten voor zeecontainervervoer van snijbloemen. Ook was Maarten één van de ontwikkelaars tot verduurzaming van distributieketens voor bloementransport en heeft hij zich gedurende zijn carrière ingezet voor certificering en specificaties voor de bloemen- en potplantenteelt. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzaam transport en de ontwikkeling in de sierteelt.

Leefklimaat
Daarnaast was Maarten Moerman in 1999 één van de initiatiefnemers en vervolgens bestuurslid van de Dutch Flower Foundation. Deze organisatie heeft als doelstelling het leefklimaat en milieu te bevorderen in de omgeving van Westland en Aalsmeer en in de landen van waaruit bloemen en planten worden geïmporteerd door de Dutch Flower Group.
Tijdens zijn zakelijke reizen liet Maarten ook zijn sociale hart spreken: op eigen initiatief zette hij activiteiten op in de landen die hij bezocht en zamelde hij kleding en materialen in voor kindertehuizen en safehouses in Kenia en Colombia.

Samenleving
Ook voor de Westlandse samenleving deed Moerman allerlei vrijwilligerswerk, waaronder voor de korfbalvereniging, de Protestantse Gemeente en de Stichting Zomerbloemententoonstelling. 

Foto: LinkedIn


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Aad op IBC

Onze collega Aad is vandaag aanwezig op de IBC in RAI Amsterdam. IBC is 's werelds meest invloedrijke media,...

'Bestel slangen op tijd'

De teeltwissel is de drukste periode voor fabrikanten om druppelslangen te leveren. Ga je dit jaar de...