LTO zegt samenwerking netbeheerder TenneT op

03-12-2019    10:41   |    AgriHolland

LTO Nederland zegt het samenwerkingsakkoord met netbeheerder TenneT per 1 mei 2020 op. De landbouworganisatie moet dat een half jaar van tevoren kenbaar maken. Volgens LTO zorgt de werkwijze van de netbeheerder bij boeren nog altijd voor veel ongenoegen.

Recentelijk traden er problemen op in het overleg de aanleg van de twee 380 kV-verbindingen tussen Borssele en Rilland en Rilland en Tilburg en om een 150 kV-verbinding in Zeeuws-Vlaanderen.

In 2013 hebben LTO Nederland en Tennet samenwerkingsafspraken gemaakt in de vorm van een bestuursovereenkomst over tarieven en contractvoorwaarden. Bij de evaluatie in 2016 stelde LTO dat er een verbetering moest komen in de omgang met de grondeigenaars. Verder werd gewezen op knelpunten in de vergoedingensystematiek.

De netbeheerder was echter niet bereid tot aanpassingen in de vergoedingensystematiek. In het bestuurlijk overleg van april 2019 werd door TenneT nog eens gesteld dat aanpassingen onbespreekbaar waren, omdat het strijdig zou zijn met de maatschappelijke taak die in de Elektriciteitswet voor de netbeheerder is vastgelegd. Dat ligt volgens LTO Nederland genuanceerder.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws