Little Leaf Farms kiest watergekoelde LED

Little Leaf Farms kiest watergekoelde LED

Little Leaf Farms in de Verenigde Staten breidt opnieuw uit en versterkt hun visie om verse, lokaal geteelde bladgroenten aan de hele oostkust te leveren. Met hun nieuwste kas kunnen zij New England tot aan de Mid-Atlantische Oceaan en daarbuiten gaan bedienen. "Momenteel leveren we onze sla binnen 24 uur na de oogst aan meer dan 2500 winkels", aldus Paul Sellew, oprichter en CEO van Little Leaf.

De nieuwe faciliteit in Pennsylvania bestaat uit 180 hectare en zal in meerdere fasen worden gebouwd, waarbij de eerste fase bestaat uit een kas van 4 ha. Little Leaf Farms teelt sla op een duurzame manier door middel van regenwateropvang, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, een geautomatiseerd "handsfree" proces om de voedselveiligheid te verbeteren. Dankzij lokale productie kan voedselverspilling drastisch worden verminderd en worden er minder kilometers gemaakt voor transport naar de klant.

Om dit te bereiken, werken ze sinds de opening in 2015 samen met een aantal partners. Ze richten zich op de meest efficiënte en geavanceerde teelttechnologieën, waarmee ze de hoogste kwaliteit sla kunnen telen en tegen een betaalbare prijs, om de best verkochte verpakte salade aan de oostkust te worden.

PB-tec is verantwoordelijk voor het waterbehandelingssysteem, het computersysteem, verlichting en elektra. Koen Brabander, commercieel directeur van PB tec: "Het is een continue ontwikkeling geweest samen met het Little Leaf Farms team, VB group en PB tec. Als system integrators geven wij ons advies. Little Leaf Farms geeft feedback en nieuwe ideeën sinds de eerste fase tot aan vandaag, wat resulteert in één van de meest innovatieve en efficiënte producenten van babyleaf sla ter wereld. Hun kassen zijn semi-gesloten om invloeden van buitenaf tot een minimum te beperken. Gesloten irrigatiesystemen zijn vrij standaard, maar Little Leaf Farms gaat nog een stap verder door ook al het spoelwater te hergebruiken. Ze gebruiken de meest geavanceerde filtratietechnologieën om het retourwater te behandelen en al het regenwater van de daken op te vangen en te gebruiken voor irrigatie.

Little Leaf Farms heeft voor de vierde keer op rij Oreon's watergekoelde LED-groeilamp Monarch gekozen als extra LED-verlichting. Hoofdteler Pieter Slaman is enthousiast over deze uitgebreide samenwerking: "We zijn een succesvol team. Ik heb gekeken naar wat voor soort licht de plant nodig heeft om te groeien, er is een reden dat de zon uit meer bestaat dan alleen rood en blauw licht. Het armatuur met Little Leaf spectrum, zoals we het nu noemen, gaat aan als de zon opkomt en ondergaat, om de overgang van dag naar nacht natuurlijker te maken, wat bijdraagt ??aan de conditie van de plant. Het is in vorige fases erg succesvol gebleken, dus voor de nieuwe kas behouden we deze strategie."

De Oreons salesmanager voor Noord-Amerika, Bill Whittaker, is verheugd en trots: "Little Leaf Farms is buitengewoon in zijn soort. Hun doel om op de meest duurzame manier verse groenten lokaal te produceren is bewonderenswaardig en is vooral tijdens deze pandemie zeer relevant gebleken. Hun duurzame manier van lokaal telen wordt de nieuwe standaard in de tuinbouw, wat consumenten ook waarderen en eisen. We zijn er trots op vanaf dag één hun verlichtingspartner te zijn en doen ons uiterste best om in de toekomst met hen mee te groeien."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v