Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar LED

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar LED

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op LED kunnen vanaf nu voor onafhankelijk advies en begeleiding bij de implementatie terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende LED-oplossing voor ieder bedrijf.

Het is een bekend gegeven. De agrarische sector moet in 2040 van overheidswege volledig energieneutraal werken. Om dat te kunnen realiseren is de overstap naar LED in kassen bijna voorwaardelijk geworden. Ledgnd heeft zich ten doel gesteld om ondernemers daarbij merkonafhankelijk te begeleiden. Ramon van de Vrie: "Het aanbod aan LED is groot en voor ondernemers ondoorzichtig. Welke LED het beste rendement oplevert, is afhankelijk van onder meer het gewas en de doelstelling van de individuele kweker. Het maakt een verschil of je ledverlichting gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van je gewas te intensiveren, groei en/of de kwaliteit te verbeteren of om het oogstseizoen te verlengen (doorteelt en/of winterteelt). Die specifieke doelstellingen zijn voor ons het enige uitgangspunt in maken van het ledverlichtingsplan. We werken daarin voor 100 procent merkonafhankelijk, oftewel we zoeken de beste oplossing bij de vraag. Dit in tegenstelling tot leveranciers en installateurs die vaak met contracten verbonden zijn aan één partij."
 
Stapsgewijze implementatie
Naast de merkonafhankelijkheid onderscheidt Ledgnd zich door een praktische en concrete werkwijze die leidt tot een aankoop met resultaatzekerheid. Na een gedegen inventarisatie van de wensen van de klant draagt Ledgnd zorg voor een verlichtingsplan en voor een LED-proefopstelling in de kas. Ramon: "De resultaten van de proefopstelling monitoren we samen met de kweker en daar waar nodig sturen we bij. Dit kan op gebied van verlichting zijn maar ook op C02-niveau, luchtvochtigheid en voeding. Pas als de resultaten matchen met de doelstellingen, wordt de hele kas voorzien van LED."
 
Daar waar Joris Elstgeest en Matthea Rijneker hun kennis van en netwerk in de glastuinbouw inbrengen, brengen Richard en Ramón van de Vrie kennis van de verlichtingsbranche in. Richard en Ramon zorgen ervoor dat alle LED-oplossingen geleverd worden met garantie op de afgegeven LBC-norm. Ramon: "De LBC-norm vertelt feitelijk hoelang LED meegaat. Doordat wij alleen LED-armaturen leveren met garantie op de LBC-norm kunnen onze klanten de terugverdientijd van hun investering beter berekenen. Of anders gezegd, zij kunnen met zekerheid overstappen op LED. Daar staan wij voor."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v