Langs de teler om niet meer naar de super te hoeven

13-07-2018    09:59   |    AD

Het Westlandse initiatief 'Fietsen voor m'n eten', waarbij mensen langs stalletjes fietsen met groente en fruit om hun boodschappen bij elkaar te sprokkelen, heeft indruk gemaakt in de gemeente Raalte.

Naar aanleiding van dit idee werd in Salland een vergelijkbaar initiatief opgezet met de naam 'Noaberhaptrap'. Dat betekend dat ze daar gaan fietsen van buur naar buur om je eten bij elkaar te sprokkelen. Dit initiatief heeft nu 4000 euro heeft gewonnen bij een gezondheidsverkiezing van de gemeente Raalte.

Maar het oorspronkelijke initiatief was van Marja van der Ende uit 's -Gravenzande. Ze begon een facebookgroep en website waarbij mensen met elkaar adressen van stalletjes met groenten en fruit delen. Van der Ende haalt zelf al elf maanden haar boodschappen bij de tuinder op en komt daarvoor niet meer in de supermarkt. Haar facebookgroep heeft inmiddels 2350 leden en ze heeft meer dan 150 adressen op de kaart gezet.

Fanny Beishuizen uit Salland ontmoette Van der Ende en zo raakten ze aan de praat. Door het idee van Van der Ende, zette Beishuizen 'Noaberhaptrap' op. En dat bleek een succes. Beishuizen en Van der Ende namen de prijs gisteren samen in ontvangst.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.