Koppert Cress vecht voor voortbestaan bedrijf

Koppert Cress vecht voor voortbestaan bedrijf

Eind vorige week maakte Koppert Cress al bekend dat de teeltlocatie van het bedrijf in Maasdijk wordt verkocht aan Frestia. Nu is ook duidelijk geworden dat de cressenproducent tien procent van het personeel heeft moeten ontslaan.

Rob Baan noemt het de 'zwartste week uit zijn leven', meldt Omroep West. "We doen alles om het bedrijf boven water te houden. Het is echt kill your darlings."

Er zijn 19 vaste medewerkers ontslagen. "Sommige mensen werken hier al twintig jaar", zucht Baan. "Dat doet heel, héél veel pijn." Het bedrijf is sinds de coronacrisis van 300 naar 150 medewerkers gegaan - een deel hiervan was al seizoensarbeider.

"Omdat restaurants nu dicht zijn, hebben we al maanden een kwart van onze normale omzet", legt Baan uit. "Elke maand dat de lockdown doorgaat, komt er 1 miljoen verlies aan omzet bij. Om niet ten onder te gaan, moeten we keuzes maken. Dit is er daar één van. Maar ik vind het verschrikkelijk."

Het personeel is inmiddels ingelicht. "De meesten reageerden vol steun", vertelt Rob Baan. "Veel werknemers zeiden: je kan het niet helpen, je hebt er alles aan gedaan. We hebben gelukkig wel een hele afvloeiingsregeling voor hen klaarstaan."

Verkoop teeltlocatie
Vorige week werd al bekend dat de twee hectare teelt van de locatie Maasdijk wordt verkocht aan Frestia. Ook die stap moet Koppert Cress helpen bij het herstellen van de omzetschade als gevolg van de Covid-19 crisis. Naast de uitbreiding die Frestia in Nederland vorig jaar doormaakte aan de locatie Vogelaer, wordt er met de verwerving van de kavel van Koppert Cress een extra stap gezet om verder te moderniseren en klaar te staan voor de toekomst.

Zowel Rob Baan als Wim Zuidgeest kijken terug op een prettige samenwerking. Sinds 2007 maakt Koppert Cress al gebruik van de restwarmte uit de naastgelegen teelt van Vitapep. Ook in de toekomst zullen ze ideeën blijven delen over de toekomst van energie in de glastuinbouw.

Bron: Omroep West/Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v