Kopers tulpenbollen structureel misleid

15-10-2019    09:53   |    AD

Kopers van tulpenbollen op de Bloemenmarkt in Amsterdam en de zogenoemde Bloembollenboulevard langs de N208 in Lisse worden structureel misleid. Slechts 1 procent (Amsterdam) en 2 procent (Lisse) komt tot bloei. Bovendien blijkt dat in Amsterdam geen tulp overeenkomt met de foto op de verpakking, zo meldt het AD.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam en de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). De gemeente Amsterdam, de KAVB en de gemeente Lisse hebben vandaag een brief gestuurd naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) met het verzoek de misstanden te onderzoeken en aan te pakken. De gemeente Lisse staat achter de melding.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de signalen die Amsterdam de afgelopen jaren kreeg van bewoners, ondernemers en de KAVB over misleiding bij de verkoop van tulpenbollen. Ook heeft de gemeenteraad hierover vragen gesteld aan het college.

Waarmaken
Ilse Griek, bestuurder stadsdeel Centrum: "De gemeente Amsterdam maakt zich zorgen over de misleiding van consumenten en het schadelijke effect dat dit heeft op het imago van de Bloemenmarkt en het imago van Amsterdam. Ik vind het belangrijk dat er eerlijke handel plaatsvindt en dat ondernemers hun verkoopbeloftes aan Amsterdammers en aan bezoekers waarmaken."

René le Clercq, algemeen voorzitter KAVB, noemt "de misleiding met tulpenbollen in Amsterdam en Lisse is een structureel probleem dat al zeker twintig jaar bestaat".Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Is jouw collega echt ziek?

Het griepseizoen is aangebroken en het aantal ziekmeldingen op het werk zal ongetwijfeld snel stijgen. Toch...

Instagram: Aftermovie

Maarel Orchids nam afgelopen weekend afscheid van Arno en José. Twee dagen lang opende het bedrijf de deuren...

Instagram: Goedheiligman

Sinterklaar is vanacht langsgeweest bij Van der Voort Tomaten. Benieuwd wat zij hebben gekregen van de...