Kamperen bij boer of teler

Kamperen bij boer of teler

Voor het begin van de coronacrisis gingen ieder jaar zo'n 5,5 miljoen Nederlanders met het vliegtuig op vakantie naar het buitenland. Die vakantieplannen staan nu in de ijskast. Nederlanders herontdekken vakantie in eigen land. Rust, ruimte en ontspanning zijn de belangrijkste vakantiewensen. Juist dat maakt vakantie bij de boer of teler uniek, meent LTO Noord.

"In ons land wachten ruim 100.000 verblijfsplaatsen op ruim 2.000 boerderijen op de komst van vakantiegangers. Boeren met recreatie hebben de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het opzetten van een unieke tak van onze recreatiesector. Vakantie bij de boer is rustgevend, groen, leuk en leerzaam; in het bijzonder voor gezinnen met kinderen. De coronamaatregelen dwingen ons om op zoek te gaan naar vakantiemogelijkheden in eigen land. Rust en ruimte waren nog nooit zo belangrijk voor de Nederlandse vakantieganger."

Arjan Monteny, voorzitter LTO Multifunctionele Landbouw: "Nederlanders hoeven helemaal niet naar het buitenland om een fantastische vakantie te hebben. Ontdek wat ons eigen land allemaal te bieden heeft. De Nederlandse boeren en tuinders staan voor u klaar!"

"Stelt u zich eens voor, u hoort geen razende snelweg of luidruchtige brommertjes als u wakker wordt. Alleen het geluid van het vee en de andere boerderijdieren is te horen, u wordt wakker van een kukelende haan. Voor het ontbijt koopt u verse eitjes van de kippen en u eet de hele dag van de producten uit de omgeving. Het vakantieaanbod bij de Nederlandse boer is uitgebreid en veelzijdig. Het kan variëren van een boerderijcamping, luxe glamping, tot een boerenvakantiewoning of 'barntent'."

Het buitenleven op een camping of accommodatie is naast rechtstreeks bij de boer ook via verschillende aanbieders te boeken, geeft LTO Noord aan. Een selectie uit het aanbod is:
VEKABO: https://www.vekabo.nl/
Stichting Vrije Recreatie: https://svr.nl/home   
Farmcamps: https://www.farmcamps.nl/
Groepen.nl: www.groepen.nl/vakantieboerderij-huren  
Natuurhuisje.nl: www.natuurhuisje.nl/logeren-bij-de-boer
Origineel overnachten: https://origineelovernachten.nl/thema/boerderij    
Dichterbij de Boerderij: https://dichterbijdeboerderij.nl/in-de-buurt
Groene hart logies: https://groenehartlogies.nl/

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v